I 2017 ble det kjent at medieeier Trygve Hegnars investeringsselskap Periscopus kjøpte ABC Startsiden as fra Telenor for 93 millioner kroner.

– Vi går fra nisjeprodukter som Kapital, Finansavisen og Hegnar.no til det store, generelle nyhetsbildet, sa Hegnar om oppkjøpet i 2017.

Etter det første fulle driftsåret med Hegnars selskap som eier, er fasiten for den digitale trafikkportalen klar:

  • Omsetningen endte på 145,3 millioner - ned 12 millioner kroner fra 157,2 millioner i 2017.
  • Resultatet før skatt krympet med 2,5 millioner fra 39,2 til 36,7 millioner.

– Jeg er superfornøyd, sier Trygve Hegnar til DN.

Han ønsker ikke å kommentere regnskapet ytterligere.

Svakere enn året før

ABC Startsiden as er 100 prosent eid av Periscopus as, som er Hegnar-familiens heleide holdingselskap, og står for driften av blant annet internettportalen startsiden.no, nettavisen abcnyheter.no, sedenne.no og kreativeideer.no.

Tidligere eide selskapet også 100 prosent av selskapet bak tv-programoversikten Meetv. Men dette ble fusjonert inn i ABC Startsiden i 2019.

Hovedinntektene til alle disse nettsidene kommer fra annonser på nett.

– Det vil normalt knytte seg betydelig usikkerhet til vurdering av fremtidige forhold. Utviklingen ved innledningen av 2019 har vært noe svakere enn året før i tråd med annonsemarkedet generelt, heter det i årsberetningen.

I samme beretning kommer det frem at antall brukere på tjenestene deres viste en samlet svak vekst i 2018, hvor nedgang på desktop ble erstattet av økning på mobile plattformer.

– Dette er en utvikling som også ventes i 2019, står det. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.