Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot en TV 2-frilanser i 20-årene, som er anklaget for å ha stjålet fotoutstyr fra mediehuset.

Det dreier seg blant annet om kameralinser, batteriladere, mikrofoner, lys, bager, kamerahus og stativer. Til sammen er utstyret verdt omkring 380.000 kroner.

«Gjenstandene var egnet for og ble delvis brukt i egen virksomhet og/eller ble lagt ut for salg på Finn.no», skriver statsadvokat Benedicte Hordnes i sin tiltalebeslutning.

Tiltalen lyder på grovt tyveri, med et subsidiært tiltalepunkt på underslag.

«Tyveriet anses som grovt fordi det særlig legges vekt på at det gjaldt en betydelig verdi», står det videre.

Det var nettavisen Medier24 som omtalte tiltalen først.

Funnet på Finn

– Det var utstyr som ble stjålet fra et låst lager. Så ble det funnet igjen på Finn, sier økonomidirektør Jostein Viksøy i TV 2.

Viksøy sier mannen ikke vil få jobbe for TV 2 igjen, men at kanalen ikke vil krever erstatning.

– Vi har ingen planer om å kreve erstatning, siden vi har fått tilbake utstyret.

Ny sak med forsvunnet utstyr fra TV 2

Fra før er det kjent gjennom en rekke oppslag i mediene at en annen ansatt i TV 2 er pågrepet etter underslag av kostbart teknisk utstyr fra mediehuset. Denne mannen er i 40-årene.

Viksøy i TV 2 sier de ikke er noen link mellom de to sakene. Det bekrefter også statsadvokat Hordnes.

Det var i fjor sommer TV 2 anmeldte mannen i 40-årene for grovt underslag. Mannen ble suspendert og fikk deretter sparken.

TV 2 hyret i etterkant konsulentselskapet EY for å gjennomgå hvordan mediehuset over så lang tid kunne la passere at den nå eks-ansatte fakturerte for så store beløp uten at alarmen gikk.

Mannen erkjenner straffskyld, og politiet mener det dreier seg om underslag av rundt 20 millioner kroner over flere år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.