Produksjonsselskapet Lemon tv gikk konkurs for fem uker siden. Samtidig begynte TV 2s nye livsstil-kanal å sende interiørprogrammet «Rom 123» som var produsert av Lemon tv. De siste ukene har TV 2 Livsstil sendt dette programmet flere ganger i uken.

Men en rekke personer bak produksjonen fikk aldri fullt oppgjør for sin arbeidsinnsats.

Forbundsleder Sverre Pedersen i Norsk Filmforbund sier det er cirka 20 personer som ikke har fått betalt for sitt arbeid. De personlige lønnskravene varierer fra 30.000 kroner og opp til 200.000 kroner.

– Disse personene hadde oppdrag for Lemon tv. Men saken har en moralsk side. TV 2 trådte inn i en avtale og overtok produksjonen vel vitende om at produksjonsstaben ikke hadde fått fullt oppgjør for sitt arbeid, sier Pedersen.

– Saken har også en opphavsrettslig side. Vi mener at TV 2 bør vise bransjeansvar og delvis betale staben for det arbeidet de har gjort, sier han.

Ekstra utgifter

Direktør Trond Håndlykken Kvernstrøm i TV 2 sier det er en svært beklagelig at et produksjonsselskap går konkurs.

– Det har påført oss og andre ekstra utgifter og merarbeid. Vi har omtanke for dem som er rammet av dette. Men TV 2 kan ikke ta direkte ansvar for et produksjonsselskaps betalingsdyktighet, sier Kvernstrøm.

– Vi ønsker å opptre redelig overfor boet. Vi har også tilbudt noen av personene bak produksjonen av «Rom 123» å være med å ferdigstille serien, sier direktør Trond Håndlykken Kvernstrøm i TV 2.

Det ble åpnet konkurs i Lemon tv som kort tid i forveien het Tellus New Production, i slutten av oktober. Selskapet opplyste at gjelden i selskapet var på 18 millioner kroner og aktiva var fire millioner kroner. De siste årene har Lemon tv hatt betydelige underskudd på sin virksomhet.

Bostyrer solgte

Bostyrer, advokat Thomas Steen Brandi, handlet raskt etter konkursåpning. Lemon tv hadde da under produksjon «Norge på dop» for TV3 og «Rom 123» for TV 2. «Norge på dop» ble overdratt til TV 2 uten vederlag, mens materialet for «Rom 123» ble overdratt for ferdigstillelse til TV 2 for 400.000 kroner.

Bostyrer Thomas Steen Brandi sier at de som var fast ansatt i Lemon tv ved konkursåpning vil få dekket sine lønninger gjennom lønnsgarantifondet.

– Men underleverandører til selskapet må melde sine krav i boet. Hvilke forhold disse personene måtte ha til TV 2, har ikke boet noe med, sier bostyrer Thomas Steen Brandi.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.