Morgenshowet «God morgen Norge» er et av TV 2s lengstlevende programmer.

Det har vært på luften i tre timer hver hverdagsmorgen siden 1994.

Nå vurderer TV 2 å sette produksjonen ut til et eksternt produksjonsselskap.

– Det var ti produksjonsselskaper som meldte interesse. Vi har sagt at vi ønsker å ta en beslutning før sommerferien, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Hun understreker at det ikke er tatt noen endelig beslutning om «outsourcing» av «God morgen Norge». Men tv-selskapet har invitert tv-produsenter til å komme med tilbud på produksjonen.

Parallelt gjennomfører TV 2 en såkalt risikovurdering for å finne ut hva TV 2 og GMN kan vinne og tape. Formelt vil outsourcingen i så fall skje gjennom en virksomhetsoverdragelse til en ekstern produsent.

– Når beslutningen skal tas, må vi vite hva produksjonsselskapene har å tilby. Vi har besluttet å gå inn i finalerunden med Mastiff og Screen Media, sier Solbrække.

I februar meldte nettavisen Kampanje at TV 2 utredet en mulig outsourcing. Nå er altså to selskaper i finalerunden dersom TV 2 bestemmer seg for å gjøre dette.

Rett under 20 ansatte

Det er like i underkant av 20 fast ansatte i GMN-redaksjonen. Men TV 2 og GMN er allerede delvis separert – med delt samværsrett:

Mens redaksjonen sitter sammen med resten av TV 2 i nye lokaler i Diagonale i Bjørvika i Oslo, har innspillingen av den direktesendte sendingen siden høsten 2017 skjedd i et nytt studio på Aker Brygge.

– Selv om det er arbeidsflyt fra redaksjonen inn til TV 2 Nyhetskanalen og TV2.no, jobber redaksjonen veldig autonomt, sier Solbrække.

TV 2s entreprisemodell innebærer at de fleste programmene kjøpes inn fra eksterne produksjonsselskaper. GMN er et av få unntak ved siden av nyheter og sport.

Ifølge Solbrække ble det også diskutert å sette ut GMN i forbindelse med TV 2s store nedbemanningsrunde for et par år siden.

Kjersti Bache, Nadia Hasnaoui, Connie Barr, Øyvind Mund, Hedda Kise, Morten Sandøy og Arill Riise er blant dem som har ledet programmet tidligere.

– Stabilt

Vår Staude har jobbet i TV 2 helt siden starten i 1992, og vært programleder for GMN siden 2005.

Hva som skjer med de ansatte ved en eventuell utsetting, har foreløpig ikke vært tema.

– Hvis vi skulle komme til at vi setter det ut, vil vi diskutere med klubber og de ansatte. Men det er ikke en del av det vi snakker om nå, sier Solbrække.

GMN er en svært omfattende produksjon, som er tett innvevd i TV 2. Solbrække avviser at det er kostnadskutt som ligger til grunn for prosessen, og sier det heller ikke er snakk om å gå ned på kvaliteten.

– Dette er et utrolig stabilt program for TV 2, som leverer gode seertall. Derfor sier vi at vi vil ha GMN i fem år til. Det er en langsiktighet ingen andre programmer har, sier Solbrække.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.