Klokken tre natt til torsdag skar det seg i lønnsforhandlingene mellom ledelsen i TV 2 og journalistklubben.

Ifølge fagforeningen endte det «med et ultimatum fra ledelsen som vi ikke mente var forsvarlig å akseptere».

Reaksjonene blant de ansatte var sterke på allmøtene som ble holdt i Bergen og Oslo torsdag ettermiddag.

– Jeg har aldri opplevd en forsamling så unisont forbannet og engasjerte. Folk reagerer skikkelig. Det er ikke mange som har lyst til å jobbe noe ekstra overtid eller gi noe tilbake til TV 2 nå, sier nestleder Stein Akre i TV 2s redaksjonsklubb.

På linje med landet

Økonomisk ramme for oppgjøret som ledelsen dikterte ble en lønnsøkning på 2,42 prosent i gjennomsnitt. Både SSB og Norges Bank forventer en gjennomsnittlig lønnsvekst på 2,4 prosent i Norge i år.

I tillegg til sentrale tillegg fremforhandlet mellom NJ og Mediebedriftenes Landsforening får alle i TV 2s redaksjonsklubb et lokalt tillegg på 6000 kroner. Det fremgår av en epost sendt til klubbens medlemmer etter forhandlingsbruddet natt til torsdag.

Allmøter og sinne

Klubbleder Henrikke Helland bekrefter at diktatet er på linje med lønnsutviklingen i samfunnet for øvrig.

– Vi ga en håndsrekning, og sa at vi er med på å bidra i dårlige tider. Da forventer å få noe tilbake når det går godt, sier klubbleder Henrikke Helland i TV 2.
– Vi ga en håndsrekning, og sa at vi er med på å bidra i dårlige tider. Da forventer å få noe tilbake når det går godt, sier klubbleder Henrikke Helland i TV 2. (Foto: Fredrik Bjerknes)

– Vi går mot et betydelig overskudd, reklamesalget er veldig godt. Vi har tradisjon for å forhandle på det vi har skapt, mens ledelsen legger vekt på de mørke skyene som ligger foran oss. Vi har bak oss et nulloppgjør i 2016, et oppgjør vi ga fra oss fordi TV 2 sto i en alvorlig situasjon med mange oppsigelser foran oss. Vi ga en håndsrekning, og sa at vi er med på å bidra i dårlige tider. Da forventer å få noe tilbake når det går godt, sier Helland.

TV 2 har det siste året gjennomført tidenes nedbemanning for en mediebedrift. Dermed er selskapet et godt stykke på vei mot målet i prosjektet «TV 2 i 2020» om 350 millioner kroner i kostnadsreduksjon i 2020.

I høst flytter TV 2 til nye lokaler i Media City Bergen og i januar flytter Oslo-kontoret fra Karl Johans gate til Diagonale i Bjørvika. Parallelt skal ny teknologi og nye studioer kjøres inn.

Fortsatt gjenstår etter det DN forstår rundt 100 millioner kroner før kuttmålet på 350 millioner kroner er nådd.

– Vi kommer til å skrive i klubbens historiebøker at vi aldri noensinne skal gå med på et nulloppgjør igjen. Det vi møtte i år var ikke noe klapp på skulderen, sier Helland.

Uansvarlig

Sarah Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, mener det ville vært uansvarlig med et mye bedre oppgjør i TV 2 enn i andre norske medier.

– Har ledelsen brutt sine løfter om å gi noe tilbake, etter at klubben ga et nulloppgjør i vanskelige tider i fjor?

– Jeg skjønner at det har vært et krevende år. Uenighet rundt lønn på toppen av det kjennes tungt. Men jeg mener det ville vært uansvarlig av oss som ledelse å forplikte oss til høyere kostnader på lang sikt. Lønnskostnadene betales ikke av gode enkeltmåneder, men må likevel betales om både to, fem og ti års tid. Tidene er preget av stor usikkerhet rundt våre inntekter. Den situasjonen endrer seg ikke om TV 2 gjør det godt i enkeltmåneder, sier Willand.

Millioner i sluttoppgjør

I eposten til klubbmedlemmene skriver Morten Sandøy og Helland i klubbens forhandlingsutvalg at de har registrert «at ledere har forsvunnet ut av bedriften med gigantiske sluttavtaler.»

Trolig er det i løpet av et par år utbetalt opp mot 20 millioner kroner i sluttoppgjør til tidligere kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy, økonomidirektør Maria Borch Helsengreen og hr-sjef Ann Kristin Søreid, samt nyhetsdirektør Jan Ove Årsæther som sa opp i sommer.

– At de kan betale ut den type summer til mennesker som i noen tilfeller har vært kort tid i organisasjonen, gjorde at vi forventet at det også vil være penger til et anstendig lønnsoppgjør, sier Helland.

Willand ønsker ikke å kommentere individuelle sluttavtaler.

– Det eksisterer avtaler for enkelte ledere i TV 2 som var inngått av tidligere ledelse. Slike avtaler eksisterer ikke for nye ledere som er kommet inn. Uavhengig av enkeltsaker mener jeg man ikke kan sammenligne engangsutbetalinger i for eksempel sluttavtaler med de langsiktige forpliktelsene man drar med seg fra et lønnsoppgjør, sier hun.(Vilkår)

Lloyd Sundstøl har egenhendig funnet opp en måte å knuse gammel vei til ny på
Se hvordan Norges aller vanskeligste veier blir som nye.
01:33
Publisert: