Klokken tre natt til torsdag skar det seg i lønnsforhandlingene mellom ledelsen i TV 2 og journalistklubben. Ifølge fagforeningen endte det «med et ultimatum fra ledelsen som vi ikke mente var forsvarlig å akseptere».

Nå snur TV 2-ledelsen, skriver klubbleder Henrikke Helland i en intern epost til medlemmene av klubben i TV 2 fredag ettermiddag, som DN har fått se.

«På ledelsens initiativ er de lokale forhandlingene gjenopptatt», skriver klubblederen.

– Jeg kommenterer ikke før noe nytt er signert. Vi snakkes om det skjer, skriver Helland til DN i en sms.

Snur etter amper stemning

Helomvendingen fra TV 2-ledelsen kommer etter sterke reaksjoner blant de ansatte på allmøtene som ble holdt i Bergen og Oslo torsdag ettermiddag.

– Jeg har aldri opplevd en forsamling så unisont forbannet og engasjerte. Folk reagerer skikkelig. Det er ikke mange som har lyst til å jobbe noe ekstra overtid eller gi noe tilbake til TV 2 nå, sa nestleder Stein Akre i TV 2s redaksjonsklubb etter allmøtet i Oslo-redaksjonen.

Fikk ikke håndsrekning gjengjeldt

Den økonomisk rammen for oppgjøret ledelsen opprinnelig dikterte var en lønnsøkning på 2,42 prosent i gjennomsnitt. Både SSB og Norges Bank forventer en gjennomsnittlig lønnsvekst på 2,4 prosent i Norge i år.

I tillegg til sentrale tillegg fremforhandlet mellom NJ og Mediebedriftenes Landsforening får alle i TV 2s redaksjonsklubb et lokalt tillegg på 6000 kroner. Det fremgår av en epost sendt til klubbens medlemmer etter forhandlingsbruddet natt til torsdag.

– Vi går mot et betydelig overskudd, reklamesalget er veldig godt. Vi har tradisjon for å forhandle på det vi har skapt, mens ledelsen legger vekt på de mørke skyene som ligger foran oss. Vi har bak oss et nulloppgjør i 2016, et oppgjør vi ga fra oss fordi TV 2 sto i en alvorlig situasjon med mange oppsigelser foran oss. Vi ga en håndsrekning, og sa at vi er med på å bidra i dårlige tider. Da forventer å få noe tilbake når det går godt, sa klubbleder Helland til DN torsdag.

– Vi kommer til å skrive i klubbens historiebøker at vi aldri noensinne skal gå med på et nulloppgjør igjen. Det vi møtte i år var ikke noe klapp på skulderen, sa Helland.(Vilkår)