TV 2-ledelsen er nødt til å tilbringe syv dager i retten i januar neste år. Tidligere er det blitt kjent at programredaktørene Linn Aubert og Anne-Karin Lundeby har saksøkt kanalen for usaklig oppsigelse.

Nå har ytterligere en TV 2-ansatt tatt kanalen til retten med samme grunnlag. Saken skal starte i Oslo tingrett 29. januar, og det er satt av to dager til saken.

– Det er ikke hyggelig for noen at slike type saker ender slik. Men det er TV 2 som sitter på nøkkelen til løsning i denne saken – de har sendt oppsigelsen, og den er vi uenige om, sier den TV 2-ansattes advokat, Elin Nykaas i Norsk Journalistlag (NJ).

Uenig i argumentene

Det var i fjor det ble klart at TV 2 må kutte 177 faste ansatte for å innfri sparetiltaket på 350 millioner kroner innen 2020.

Den ansatte har vært tilknyttet kanalen som fotograf og redigerer siden 2002, og Nykaas mener TV 2 derfor har fraveket ansiennitetsprinsippet i denne oppsigelsen.

Advokat Knut Magnus Sture i advokatfirmaet Arntzen de Besche, som representerer TV 2, er helt uenig i Nykaas’ argumenter.

– TV 2 har ikke sett bort fra ansienniteten til den ansatte. Det er et av mange kriterier som er vektlagt, sier Sture.

Tilbudt annet arbeid

Han mener tv-kanalen har gitt en rettmessig oppsigelse etter en «svært grundig saksbehandling».

– TV 2 har i det lengste prøvd å unngå gjennom å tilby annet arbeid, noe som ikke er blitt akseptert, sier Sture.

– Hva slags arbeid er den TV 2-ansatte tilbudt?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier han.

DN har vært i kontakt med den TV 2-ansatte. Han skriver i en tekstmelding at han ikke ønsker å kommentere saken.(Vilkår)

Moods of Norway-gründer i 2011: – Med blendende norsk natur og et rosa badekar kan det aldri gå feil
På det meste var Moods of Norway verdsatt til 540 millioner kroner. Så gikk de konkurs. I 2011 møtte DN gründerne bak det norske motehuset på en rosa båt for å snakke om suksessen. Les historien om klesmerket i lenken under.
03:26
Publisert: