NRK opplevde stor suksess med sjakk-VM-sendingene i forrige måned. Månedstall fra Kantar viser at NRKs lineærkanaler økte sin markedsandel til 30,9 prosent i den kommersielle målgruppen, fra 26,4 prosent året før.

NRK 1 økte sin markedsandel fra 18,2 prosent til 21,5 prosent, mens NRK 2 økte sin andel fra 2,8 prosent til 6,0 i den kommersielle målgruppen.

Sjakk matt

Det ga en tyngre måned for TV 2, hvis reklamekanalers markedsandel falt fra 32,9 prosent til 30,1 prosent i år.

– I det store bildet er vi veldig godt fornøyd med høsten. Det er bra stemning her i huset. Men vi ser at alle de kommersielle kanalene går ned, mens NRK går frem. Med så lange flater som sjakk-VM gir for både NRK 1 og NRK 2, gir det et godt bilde på årsaken til at NRK går frem, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

– Er sjakkrettigheter nå så attraktive at TV 2 vil vurdere å gå etter dem?

– Det har i hvert fall åpnet øynene på alle som jobber med rettigheter. Vi ser at det flytter seere, sier Rønningen.

Ikke fornøyd med «Skavlan»

Han er fornøyd med høsten, til tross for at det har vært skrevet mye om seerutviklingen til «Skavlan». Tallene for det siste programmet for sesongen er ikke klare.

– Vi har fått til veldig mange ting. Det har vært mye fokus rundt Skavlan, men det er ett av veldig mange programmer vi har hatt. Men vi er ikke fornøyd med de tallene, sier han.

Rønningen trekker frem «Åsted Norge», «Hvem drepte Birgitte Tengs?» og «Senkveld»-satsingen med nye programledere som høstens høydepunkter for kanalen.

– Så får vi akseptere at NRK satte oss sjakk matt i november, legger han til.

Utkonkurrert

Det samme fallet merket Discovery Networks, som eier TVNorge, Max og Fem. Discoverys andel av den totale seingen falt fra 21,4 til 19,5 prosent i den kommersielle målgruppen.

Nent, som eier kanaler som TV3 og Viasat 4, falt fra 9,2 prosent til 8,9 prosent i den kommersielle målgruppen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs politiske julekalender | Luke 3: Julefylla har skylda
Da George Washington vant juleslaget i Trenton
01:33
Publisert: