Ovesen deltok torsdag ettermiddag i et møte med klubbleder Christine Mikkelsen og representanter fra TV 2s hr-avdeling i Bergen.

– Vi har ikke fått noen begrunnelser som gjør at vi er i stand til å foreta en vurdering av forestående oppsigelse eller overtalligheten, sier Ovesen kort tid etter møtet.

Mikkelsen fikk tirsdag beskjed om at hun ikke er innplassert i TV 2s nye organisasjon. Dermed står Parat Media nå uten tillitsvalgte i kanalen.

Ber om unntak

Parat-lederen opplyser at fagforeningen har bedt om en redegjørelse for årsaken til at deres tillitsvalgte har havnet på listen over overtallige.

– Det gjør vi for at vår juridiske avdeling kan se på den generelle sakligheten i oppsigelsen, og ikke minst om det er tatt tilstrekkelig hensyn til vedkommendes rolle som tillitsvalgt. Normalt gis ikke dette før tilbudet om sluttpakke lukkes, men i dette tilfellet har vi bedt om et unntak fordi det dreier seg om en tillitsvalgt. 

Ovesen vet ikke når TV 2 vil komme med en begrunnelse, og har heller ikke satt noen tidsfrist. Hun understreker at alle parter ønsker en snarlig avklaring.

- Stemningen var som den pleier på slike ubehagelige møter. Ledelsen hadde ikke veldig mye å komme med, og tillitsvalgt var selvfølgelig lei seg og frustrert over fremdeles ikke å få begrunnelse for at hun er på listen, sier Ovesen.

«Har tilrettelagt»

Sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 understreker at kanalen gjør sitt for å sikre at fagforeninger har tillitsvalgte på plass.

– TV 2 har selvfølgelig tilrettelagt for tilstedeværende tillitsvalgte fra alle fagforeningene i den omstillingen vi står i nå. Det hadde vi også en god dialog med Parat Media sentralt om i går, og vår opplevelse er at de var fornøyd med svarene de fikk i møtet med oss. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere konkrete personalsaker eller enkeltmøter. Mitt ønske er at de av våre medarbeidere som nå ha fått en negativ beskjed skal få mulighet til å håndtere denne uten ytterligere ekstern oppmerksomhet, skriver Sandnes i en epost.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.