– Grunnlaget for fengslingsbegjæringen er at det finnes en kvalifisert fare for bevisforspillelse. De nærmere omstendighetene vil jeg ikke gå inn på, sier politiadvokat Anders Hoff.

Mannen, som er i 40-årene, har sittet fengslet siden han ble pågrepet onsdag kl. 13.30 i Bergen sentrum.

Fredag begjærte politiet mannen varetektsfengslet i to uker, grunnet frykt for bevisforspillelse. Det var Bergens Tidende som meldte om dette først.

Rundt kl. 12.45 møtte den siktede mannen i Bergen tingrett, der han redegjorde for saken, uten at pressen fikk være til stede.

Politiadvokat Anders Hoff forteller at mannen så langt har vært særdeles samarbeidsvillig.

– Siktede var særdeles samarbeidsvillig torsdag. Han var med ut til et lokale der store deler av utstyret det er snakk om var lagret, og bidro konstruktivt til å identifisere, lokalisere og håndtere utstyret. Vi tror nå at politiet sitter på en betydelig mengde av utstyret det er snakk om i saken, sier Hoff, som ikke vil utelukke at det kan være andre involverte i saken.

Store mengder

DNs fotograf var til stede torsdag ettermiddag, da politiet fremdeles sikret bevis i et næringslokale utenfor Bergen.

Da hadde politiet i flere timer holdt på med ransakelser av lagrene til et firma tilknyttet den siktede mannen. Fra lageret trillet politiet ut store mengder teknisk utstyr.

Dette utstyret står sentralt i etterforskningen til politiet. TV 2 gikk til anmeldelse da en rutinekontroll avdekket uregelmessigheter med utstyr mannen hadde kjøpt på TV 2s regning. Politiets teori er at dette utstyret er brukt gjennom mannens private firma.

– Det er snakk om dyre gjenstander som enkeltvis kan koste mellom én og to millioner kroner. Derfor var det svært viktig for oss å agere raskt, sa politiadvokat Hoff til DN torsdag.

Etter det DN kjenner til, jobber politiet ut fra at underslaget kan ha pågått helt fra 2013 og frem til 2018.

– Jeg har ikke lyst til å gå i detalj på dette. TV 2 har i sine interne undersøkelser så langt sett mest på årene 2017 og 2018, som var grunnlaget for anmeldelsen. De jobber nå videre tilbake i tid, sier Hoff.

Erkjente faktiske forhold

Mannens forsvarer er Erik Ulvesæter, advokat og partner i advokatfirmaet Elden.

Han bekreftet torsdag ettermiddag at den TV 2-ansatte erkjenner de faktiske forholdene i anmeldelsen.

Ulvesæter sier at mannen ikke ønsker fengsling.

- Han har samarbeidet og erkjent faktiske forhold, men mener at vilkårene for fengsling ikke er til stede - nettopp av den grunn, sier Ulvesæter.

Mannen er suspendert av arbeidsgiveren TV 2.

– Først og fremst vil jeg si at dette selvfølgelig er vanskelig for medarbeideren som er involvert og en vanskelig sak for TV 2. Nå er det en politisak, og vi vil følge opp så godt vi kan innenfor de rammene vi har, sa Willand til DN torsdag.(Vilkår)

Tre gründere om forbilder, utfordringer og mørkemenn på nettet
- Det har vært en fiasko av et privatliv. Men jeg kan ikke skylde på gründerskapet.
01:37
Publisert: