Redaksjonssjef Anniken Jonassen Hjertholm i TV 2-sporten går inn som hans stedfortreder.

Det bekrefter TV 2s konsernsjef og sjefredaktør Olav Sandnes til DN.

– Vegard har selv forklart sine ansatte og kolleger at totalbelastningen er blitt for stor. Det tror jeg flere har forståelse for, sier Sandnes.

Det er ikke kjent hvor lenge Hagen vil være sykmeldt.

I hardt vær

Både Hagen og TV 2 har vært i hardt vær etter DNs avsløring om at TV 2s sportsdirektør, Vegard Jansen Hagen, lot en mann fortsette i kanalen i over ett år – selv om sjefer visste at han hadde seksuelt trakassert og forsøkt å sperre inne to kvinner på hotellrom.

Episodene ble kjent etter at medieprofil Aleksander Schau postet en rekke innlegg på Twitter der han trakk frem flere hendelser av seksuell trakassering fra sin tid i kanalen. TV 2 har i ettertid bekreftet at kanalen har sparket flere ansatte grunnet seksuell trakassering de siste årene.

Grundig arbeid

TV 2 har selv gått ut med fem tiltak mot seksuell trakassering på arbeidsplassen. Ett av tiltakene er at de ønsker å senke terskelen for å melde om saker rundt seksuell trakassering.

Sandnes ønsker ikke å gå inn på hvor mange varslinger kanalledelsen har mottatt de siste ukene.

– Det er et arbeid som gjøres grundig, og vi er opptatt av å håndtere alle varslinger som måtte komme på skikkelig vis. Vi ønsker nå å få frem alle saker vi burde vite om, sier han.

– Er det noen ansatte i TV 2 som er nødt til å gå fra kanalen på grunn av varslingene?

– Jeg er opptatt av en ordentlig og grundig gjennomgang av de sakene vi har nå. Det er vårt fokus, sier han.(Vilkår)

Går det an å få boliglån på to minutter i DNB? Se hvordan det gikk da DNs journalist testet
02:04
Publisert: