Det bekrefter organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2. Dermed slipper kanalen å møte tre tidligere ansatte i Oslo tingrett januar neste år

– Det har vært et tøft år for TV 2 – både for medarbeidere som har sluttet og de som har vært med videre. På toppen av nedbemanningen, omorganiseringen og flyttingen, så har vi den siste tiden jobbet knallhardt med flere krevende varslingssaker og nye varslingsrutiner. Derfor har vi ut ifra en totalvurdering bestemt oss for å trekke oppsigelsene ettersom TV 2 ikke trenger å starte 2018 med rettssaker og flere konflikter, sier Willand.

Starter 2018 med ro

– Det beste er å starte 2018 med ro og samarbeid. Det var den utløsende årsaken til at disse sakene ble løst, legger TV 2-sjefen til.

Hun forteller at alle de tre ansatte, programredaktørene Linn Aubert og Anne-Karin Lundeby og en fotograf, får tilbake jobben i kanalen.

– Det har vært krevende for alle som har stått i det, og vi er veldig glad for at vi kan gå inn i julen med denne løsningen, sier Willand.

Medier24 omtalte lørdag at Lundeby går tilbake som prosjektleder i selskapets programavdeling.

Krevende saker for TV 2

TV 2 har vært i hardt vær de to siste årene. I fjor ble det kjent at kanalen måtte kutte 177 faste ansatte for å innfri sparetiltak på 350 millioner kroner innen 2020, og i slutten av november ble det satt søkelys på en ukultur i TV 2-sporten.

DNs avslørte blant annet at TV 2s sportsdirektør, Vegard Jansen Hagen, lot en mann fortsette i kanalen i over ett år – selv om sjefer visste at han hadde seksuelt trakassert og forsøkt å sperre inne to kvinner på hotellrom.

Episodene ble kjent etter at medieprofil Aleksander Schau postet en rekke innlegg på Twitter der han trakk frem flere hendelser av seksuell trakassering fra sin tid i kanalen. TV 2 bekreftet også at kanalen hadde sparket flere ansatte grunnet seksuell trakassering de siste årene.

For to uker siden ble det også kjent at TV 2s mangeårig sportsprofil Davy Wathne sluttet etter flere varsler og anklager om trakasserende adferd.

Willand håper det blir roligere i 2018.

– Vi ønsker å skape ro i organisasjonen og fokusere på å dra TV 2 i fellesskap fremover, sier hun.(Vilkår)

Davy Wathne: -Så er det meg som er en gammel gris og de som er fintfølende
Hør uttalelsene til Davy Wathne på Dagsnytt 18 på fredag
01:06
Publisert: