Søndag var siste serierunde i Eliteserien i fotball, og dermed siste gang Wathne dukker opp som programleder for TV 2s «FotballXtra» i år. Men hverken Wathne selv eller ledelsen i TV 2-sporten har besluttet om sportsprofilen blir å se på tv-skjermen i 2018.

– Jeg er skuffet over at jeg ikke får brukt arbeidskraften min. 2017 er blitt mye mer innholdsløst, mindre arbeidskrevende og mindre interessant. Derfor kommer det ikke som noen overraskelse på mine ledere at jeg sysler med andre planer, men det er langt fra tatt noen beslutning, sier Wathne.

2017 er blitt mye mer innholdsløst, mindre arbeidskrevende og mindre interessant
Davy Wathne, sportsjournalist

67-åringen forteller også at TV 2-lønnen er blitt mindre enn han først ble forespeilet.

– Det er falt bort en halv million fordi vi måtte gå bort fra en ordning med en skjønnsmessig kompensasjon for overtid og ulempe, legger han til.

Redaksjonsleder Anniken Hjertholm i TV 2-sporten skriver i en epost at det ennå er usikkert hvilke profiler som dukker opp på skjermen fra nyttår.

– Vi jobber nå med planene for 2018, det er ennå for tidlig å si konkret hvilke programmer og profiler som skal på skjermen neste år, skriver hun.

– Kommer TV 2 til å forlenge avtalen med Davy Wathne inn i 2018?

– Davy er ansatt i TV 2, avslutter Hjertholm.

Hun har ikke besvart Wathnes utsagn om at arbeidssituasjonen ikke ble slik han ble lovet på forhånd.

Vurderte å si opp

Wathne, som blir 68 år 1. januar, har vært en av TV 2s mest kjente ansikter siden oppstarten i 1992, og har i hovedsak jobbet som sportsanker med fotball som spesialfelt.

I fjor sommer fortalte sportsjournalisten at han vurderte å si opp i tv-kanalen, etter at han ikke fikk være med til Frankrike for å dekke fotball-EM.

– Det med EM var en vekker for meg. Da er jeg kanskje ikke så viktig for kanalen som jeg trodde eller den fotballprofilen som jeg innbilte meg, sa Wathne til bransjenettstedet Journalisten.

67-åringen åpnet også opp for å fortsette i jobben ettersom han hadde blitt forsikret fra ledelsen om at de ikke ønsket å gi slipp på hans kompetanse – til tross for at han egentlig har nådd den gamle pensjonistalderen.

Fikk full tillit i fjor

– Jeg fikk beskjed fra ledelsen i fjor sommer om at Stortinget hadde endret reglene, slik at jeg og andre som passerer 67 år i tiden fremover kan fortsette i TV 2 til vi er 70. Hvis vi ønsker, sier Wathne i det samme intervjuet.

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen, som for tiden er sykmeldt fra jobben, sa også til Journalisten at det ikke var noen grunn for Wathne å «stoppe opp og gruble for mye» rundt sin arbeidssituasjon i kanalen.

– Davy må få tenke hva han vil, men TV 2s vilje til å satse på Davy er i hvert fall urokkelig. Han er en bauta, sa han i juli i fjor.

Daværende sports- og nyhetsdirektør Jan Ove Årsæther har også vært klar på at Wathne var ønsket i kanalen i flere år fremover.

«Jeg forholder meg til følgende: Davy er ansatt i TV 2. Det har han vært i mange år og det er han i mange år til», skrev han i en tekstmelding til Nettavisen i oktober i fjor.(Vilkår)

- Dette er jo bare helt fantastisk
Joker kjøpmann Dag Halvosen har fått nye digitale hjelpemidler.
01:20
Publisert: