Regjeringen er sterkt forsinket i behandlingen av TV 2s søknad om å få en avtale med staten om å levere kommersiell allmennkringkasting.

Men nå bekrefter Kulturdepartementet at det er like før.

– Vi tar sikte på å inngå en avtale innen utgangen av september, skriver kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i Kulturdepartementet i en epost.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes er glad for signalet fra Kulturdepartementet. Han sier selskapet forholder seg til departementets videre prosess.

– Dette blir godt mottatt internt hos oss og det er ikke noen hemmelighet at TV 2 er mer enn klar for å påta seg et slikt oppdrag, sier Sandnes.

På overtid

TV 2 hadde frem til utgangen av 2016 status som formidlingspliktig allmennkringkaster, men har siden vært uten avtale med staten.

Den nye avtalen kan gi TV 2 inntil 675 millioner kroner i statsstøtte over fem år. Den ble utlyst 23. juni 2017, og Kulturdepartementet tok den gang sikte på å inngå avtale med en kommersiell allmennkringkaster i løpet av desember samme år.

Da søknadsfristen utløp 23. september ifjor var TV 2 eneste søker.

Dersom avtalen med TV 2 faktisk blir inngått i månedsskiftet september/oktober 2018, har saken tatt ni måneder lenger å behandle enn forutsett.

Underveis har det vært mye diskusjon mellom TV 2 og departementet om hva som skal inngå i det såkalte allmennkringkastingsregnskapet, som TV 2 må avgi hvert år.

Statsstøtten skal bare gå til å kompensere for merkostnadene TV 2 har knyttet til allmennkringkastingsoppdraget. Spørsmålet er hvilke inntekter og kostnader som skal regnes med.

En stund etter at Trine Skei Grande (V) overtok som kulturminister etter Linda Hofstad Helleland (H), advarte Grande om at det ville «ta litt tid» å komme til bunns i tallene og få «alle fakta på bordet».

– Det er ikke aktuelt for det offentlige å gå inn og sponse de delene der TV 2 konkurrerer med to andre store aktører i markedet som også er reklamefinansiert. Det som er aktuelt, er å bidra til å betale for de allmennkringkasterfunksjonene TV 2 skal ha, som dels er å ha en nyhetsredaksjon som kan måle seg med NRKs, og dels å ha kontor utenfor Oslo, sa Grande til DN i april i år.

Lager skille

TV 2 bekrefter at selskapet har brukt mye tid sammen med departementet for å diskutere hvordan den kommersielle virksomheten og allmennkrinngkastingsoppdraget skal skilles fra herandre regnskapsmessig.

– Siden saken fortsatt er til behandling i departementet er det ikke naturlig å kommentere enkeltheter, skriver kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i Kulturdepartementet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Han var verdensøkonomiens mektigste gjennom tiår, og «alle» lyttet til hans mantra
Da krisen slo inn, ble de tatt fullstendig på sengen.
01:57
Publisert: