Austvoll Jensen kommer fra jobben som direktør for finans og forretningsutvikling i tv-gruppen, en stilling hun har hatt siden 2015.

– Vi er veldig glade for at Tine blir leder for den norske virksomheten. Tine har lang erfaring fra det norske mediemarkedet, og hun har et strategisk blikk som er helt uvurderlig for denne rollen. Hun kjenner organisasjonen godt, og har hatt en nøkkelrolle i det strategiske arbeidet i årene hun har vært her, sier Mike Lang, sjef for Discovery Networks i Norden, i en pressemelding.

- Utrolig spennende

Tidligere jobbet hun som direktør for Classified Monetization i Schibsted Classified Media, og hun har også erfaring fra tv-selskapene MTG, Viasat og Canal Digital.

– Det er utrolig spennende å skulle få lede ett av Norges mest offensive TV-hus i tiden vi nå går inn i, med de endringene bransjen står overfor. Vi har store oppgaver foran oss. Vi skal levere på strategien vi har lagt for de neste årene. Vi skal forsvare nummer-én-posisjonen vi har tatt på humor. Og samtidig skal vi bygge opp Eurosport til å bli en av de viktigste sportsmerkevarene i landet. Eliteserien og OL venter like rundt hjørnet, og på toppen av dette skal vi kjempe om en plass i den digitale toppserien, sier Tine Austvoll Jensen i en pressemelding.

Programdirektør Eivind Landsverk rykker opp som nordisk programdirektør for Discovery i Norden.

– Det Eivind har fått til med våre kanaler de siste årene er mildt sagt imponerende. Eivind har en sjelden evne til å tiltrekke seg flinke folk og gjenkjenne gode ideer og godt innhold. At vi nå får utnytte Eivinds erfaring og kompetanse i flere markeder, gjør oss trygge på at vi er godt rigget for fremtiden, ikke bare i Norge, men i alle de nordiske markedene, sier Mike Lang i pressemeldingen.

Tidligere toppsjef gikk av etter uenigheter

Det var i starten av februar at Harald Strømme gikk av som sjef i TVNorge og Discovery etter åtte år.

Sammen med selskapets digitalsjef Sindre Østgård besluttet Strømme å si opp etter «uenigheter» med den internasjonale Discovery-ledelsen.

Tidligere sjef i Discovery og TVNorge, Harald Strømme.
Tidligere sjef i Discovery og TVNorge, Harald Strømme. (Foto: Mikaela Berg)

- Eierne og jeg har ulikt syn på hvilke skritt som nå er nødvendige for å oppnå suksess. Derfor velger jeg å forlate selskapet. Vi skilles som venner, og jeg har stor respekt for Discovery og menneskene her. Etter åtte år ved roret, kan det uansett være forfriskende å skifte fokus, sa Strømme den gangen.

Etter det DN erfarer var bakgrunnen for at Strømme og Østgårds avgang at de opplevde å bli forsøkt overkjørt og detaljstyrt av Discovery-systemet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her skjer Oscar-tabben
Mens folkene bak filmmusikalen "La La Land" var i gang med takketalen for beste film-Oscar, fikk de vite at den egentlige vinneren var "Moonlight".
02:25
Publisert: