Det bekrefter partene utenfor riksmeglerens kontor tirsdag formiddag.
Lo Stat, den tredje parten i forhandlingene, har kommet til enighet med NRK.
Det klarte imidlertid ikke Norsk Journalistlag, som dermed tar ut sine 1.700 NRK-ansatte medlemmer til streik.
Det skjer så snart som klokken 13.01 tirsdag ettermiddag, bekrefter leder Richard Aune i NRKJ.
– Når man tar 1.700 journalister ut i streik, så stopper produksjonen i NRK. Det kommer til å få konsekvenser. Vi har jobbet hele veien med tanke på å få til en enighet, sier Ricard Aune.
– Streikeviljen er veldig sterk. Vi streiker så lenge det er nødvendig, understreker han.
Usikkerhet rundt «svarte skjermer»
Juridisk direktør Olav Nyhus i NRK er ordknapp om hvilke konsekvenser den omfattende streiken vil få for NRK.
– Det vil få konsekvenser for innholdet vårt. Vi får komme tilbake til om det blir svarte skjermer, sier Nyhus utenfor riksmeglerens kontor.
DN skrev mandag at en eventuell streik vil kunne føre til svarte skjermer i stedet for folkehav og 17. mai-tog på nasjonaldagen. NRKs store 17. mai-sending, med et budsjett på over 2,5 millioner kroner, er en av sendingene som nå står i fare for å bli avblåst.
– Vi har ingen plan B dersom det blir streik fra tirsdag. Det kommer til å få store konsekvenser for sendingen. Sånn er det bare, sa prosjektleder Camilla Øyen Langfeldt for NRKs 17. mai-sending til DN mandag.
Totalt var det planlagt at 130 ansatte skulle jobbe med 17. mai-sendingen på tvers av NRKs plattformer.
Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen sa til DN at NRK håpet å få til en 17. mai-sending uavhengig streiken, men understreker at det er forferdelig dersom NRKs betydelige ressursbruk på nasjonaldagen skal gå i vasken.
– Det er forferdelig. Det ligger mye penger som da ikke blir brukt til sitt formål. Det er med i vår vurdering på hvor synd vi synes det er med slike konflikter, men vi satser på å få til noe uansett, sa Halvorsen.
NRK krevde lønnstak
Norsk Journalistlag gikk inn i forhandlingene med tre hovedpunkter.
Ifølge fagorganisasjonen tjener NRK-ansatte i snitt 110.000 kroner mindre enn journalister i andre store mediehus. Dette lønnsgapet ønsket journalistlaget å redusere.
– Vi opplevde at det var vanskelig å få til noe som helst av de kravene vi fremla. NRK ville ikke diskutere med oss før vi ha en garanti for en totalsum, altså et lønnstak. Slik syns ikke vi en forhandling burde fungere. Vi opplevde det som et lønnsdiktat, sier Aune.
Et annet krav fra journalistlaget var at NRK skulle forplikte seg til å gi de ansatte rett kompetanse for fremtiden, slik at de ikke risikerer å «gå ut på dato» slik NJ har uttalt.
Det tredje og siste hovedkravet de gikk inn i forhandlingene med var at tilkallingsvikarer ikke skulle forskjellsbehandles i lønn.
– NRK har ikke vært villige til å komme oss i møte på noen av disse punktene. Vi går derfor ut i streik med et klart mål. Vi mener kravene våre er moderate. Det er de samme rettighetene som andre mediehus har, sier Aune.
Forhandlingene som i utgangspunktet hadde frist ved midnatt, varte ut til de tidlige morgentimer.
– For oss var det viktig å holde lønnsrammen. Det var ikke mulig nå, sier Nyhus i NRK.
Spekter: Vanskelig å forstå streik
Arbeidsgiverforeningen Spekter, som forhandlet på vegne av NRK sier i en pressemelding at de har vanskelig å forstå hvorfor Norsk Journalistlag velger å gå til streik.
– Det er beklagelig at Norsk Journalistlag velger å ramme publikums tv-,-radio- og nettilbud med å streike. Alle ansvarlige parter i arbeidslivet er enige om at lønnsoppgjørene skal gjennomføres i tråd med normen fra frontfaget, men dessverre deler ikke Norsk Journalistlag denne oppfatningen, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter.
Hun understreker at Spekter er fornøyd med å ha oppnådd enighet med LO Stat, men har vanskelig for å forstå streikebeslutningen til journalistlaget.
– Det er imidlertid vanskelig å forstå hvorfor Norsk Journalistlag i NRK velger å gå til streik for et høyere lønnstillegg enn det resten av arbeidslivet har fått i dette oppgjøret, sier Bratten i pressemeldingen.
LO stat melder i en egen pressemelding at de har fått gjennomslag for alle sine hovedkrav. De har meglet på vegne av Norsk Tjenestemannslag og Musikernes Fellesorganisasjon.
– Vi har fått gjennomslag for våre hovedkrav på blant annet ulempetillegg, samt et godt lønnsoppgjør totalt sett, sier forhandlingsleder Lise Olsen.(Vilkår)