I en epost til Kulturdepartementet og Medietilsynet med emnet «lansering av TV-stasjon i Norge» spør talspersoner i det amerikanske mediehuset om hva som skal til for å starte en tv-kanal i Norge.

Kulturdepartementet ønsker ikke å kommentere saken overfor DN. Men direktør for konsesjon og tilsyn i Medietilsynet, Gudbrand Guthus, bekrefter å ha mottatt e-posten.

– Det er ikke en konsesjonssøknad. Men de er på utkikk etter informasjon. Mer vet jeg ikke, sier han.

LES OGSÅ:Vice: fra undergrunn til milliardforetak

DN har prøvd å komme i kontakt med representanter i Vice Media i New York uten å lykkes.

Gjør avtaler med Rupert Murdoch

Vice Media startet som gratismagasinet Voice of Montreal i 1994. Men har de siste årene blitt en global mediebedrift som produserer papirmagasin, video og nettinnhold.

I mai offentliggjorde mediekonsernet planer om en kommende kabelkanal med navnet «Viceland». Det er ikke kjent om det er dette konseptet mediehuset ønsker å ta til Norge. Men ifølge Patenstyrets register, så varemerkeregistrerte Vice Media Canada dette navnet i Norge i desember i fjor.

LES OGSÅ: Seerne rømmer «Senkveld»

Mediehuset er for tiden verdsatt til 2,5 milliarder dollar etter å ha solgt ti prosent av aksjene til amerikanske A & E Media for 250 millioner dollar.

– Jeg kommer ikke på noe annet selskap som er blitt så stort som Vice prøver å bli, og som samtidig har opprettholdt en tilsvarende kulhet. Shane Smith (sjefen i Vice, journ.anm) gjør deals med Rupert Murdoch! Det er ingenting som er mindre kult enn å gjøre deals med Rupert Murdoch, sa journalist Hamilton Nolan i medienettstedet Gawker til DN i fjor.

Murdochs selskap, 21st Century Fox, sikret seg fem prosent eierandel i Vice Media for 70 millioner dollar i 2013.

Les også: Seerne rømmer «Senkveld»

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se video:

Tesla-Gründer Elon Musk blir målløs da han blir spurt om produksjonen kan flyttes til Norge: «Em...the... em...the, the, yeah he...»
Selv om norsk kraft skulle være renest i verden, har Elon Musk tydeligvis andre grunner til å tvile på om det er lurt å produsere elbil Norge.
00:45
Publisert:

Tårer i øyekroken da Oslos siste videosjappe kom til «the end»
DN møtte triste eiere og kunder på Video Nova på Majorstuen på butikkens siste dag: - En æra er forbi.
02:31
Publisert:
 

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.