– Vi er utålmodige på vegne av Hordaland, sier Helge André Njåstad, som sitter på Hordalandsbenken for Frp.

Sammen med Ove Trellevik (H) og KrF-leder Knut Arild Hareide står han på Løvebakken og skuer mot vest.

De stiller opp sammen for å vise hvor utålmodige de er – og dermed legge press på sin egen regjering.

– Det trengs en liten dytt. Vi må få en avklaring og kan ikke ha disse BT-oppslagene som sår tvil om TV 2 fortsatt skal ha sin base i Bergen, sier Njåstad.

Han viser blant annet til spørsmålet fra en kommentator i Bergens Tidende 17. april: «Hvorfor skal staten gi 675 millioner kroner til et medieselskap som viser fingeren tilbake?»

Utsatt

TV 2 var eneste søker på avtalen med staten om kommersiell allmennkringkasting, en avtale som kan gi inntil 135 millioner kroner i årlig støtte. Opprinnelig signaliserte regjeringen at det skulle inngås avtale i desember.

Men i begynnelsen av april sa Grande klart fra:

– Vi har behov for å gå inn i tallene skikkelig, så dette kommer til å ta litt tid. Stortinget har vært utålmodig, men vi må be om forståelse for at dette må gjøres skikkelig, sa Grande i DN.

Opplever benkepress

Ove Trellevik understreker hvor viktig TV 2 er for medieklyngen som er bygget opp i Bergen og som nylig har flyttet sammen i Media City Bergen.

– Vi opplever press mot Hordalandsbenken om dette. Så nå ønsker vi at det lander, sier han.

– Oslo er en fin by, men ikke alt skal ha utsikt fra Oslo, sier Knut Arild Hareide.

– Vi forventer en avklaring før sommeren, siden TV 2 har stått uten en avtale i over ett år, sier Njåstad.

– Og når begynner sommeren?

– Stortinget stenger vel 15. juni, sier han.

Også Venstres Terje Breivik skulle etter planen vært med på fellesutspillet fra de fire borgerlige partienes Hordalands-politikere. Men han kunne ikke likevel.

Ingen løfter om tv-avtale

Onsdag ettermiddag har kulturminister Trine Skei Grande (V) invitert de parlamentariske lederne og kulturpolitikerne på Stortinget til møte om et bredt mediepolitisk forlik.

Et viktig element i mediepolitikken er avtalen om kommersiell allmennkringkasting, som regjeringen utlyste ifjor sommer.

I en kronikk i VG onsdag kommer ikke Grande med noen løfter om at det faktisk ender med en avtale.

I stedet konstaterer hun at regjeringen «fikk på plass en kunngjøring av ny avtale med en kommersiell allmennkringkaster, som kan sikre en reell konkurrent til NRK utenfor Oslo».

– Vi anerkjenner at dette er et nybrottsarbeid, samtidig har vi ikke hørt om noen uenighet mellom TV 2 og Kulturdepartementet, derfor håper vi at en snarlig løsning kan prioriteres, sier Helge André Njåstad.(Vilkår)

Eldar Sætre om Salah, Liverpool og Statoil
01:26
Publisert: