Det har gått over to år siden finaleprogrammet i «Grottenveien 1» ble sendt på TV 2, men realityserien lever videre som en hodepine for kanalens ledelse.

Tirsdag forrige uke vedtok Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune en tvangsmulkt på 100.000 kroner mot byggansvarlig bak realityserien.

I tillegg ble det truffet vedtak om 75.000 kroner tidligere i sommer.

Ifølge eposter fra Plan- og bygningsetaten til TV 2 og byggansvarlig, Byggkontroll og Termografering AS, skyldes dette at leilighetene i boligprosjektet fortsatt ikke er ferdigstilt på en tilfredsstillende måte.

Anker boten

VG har tidligere omtalt at de nye beboerne av leilighetene har vært i konflikt med utbygger og TV 2, som står som tiltakshaver for prosjektet, siden boligovertagelsen i 2013.

LES OGSÅ:TV 2 vil bli som Hurtigruten

Feilene i leilighetene har vært mange og har blant annet dreid seg om manglende drenering, dårlig ventilasjonsanlegg og løst pipeløp.

Daglig leder i Byggkontroll og Termografering as, Tom Troy (54), som har vært sykmeldt og arbeidsufør det siste året, sier han håper denne saken snart er historie.

– Jeg sitter dessverre midt i saksen. Sånn har det vært hele veien. Jeg håper bare at de får avslutte saken så godt som mulig. Det er mange ting som har gått feil i dette prosjektet. I tillegg har det vært mange interesser og mange meninger. Nå er det mitt selskap som står som ansvarlig på papiret, og det kommer jeg ikke unna, sier Troy til DN.

Han har informert alle involverte i saken om at selskapet han driver vil bli avviklet ved nyttår, og at tvangsmulkten som nå beløper seg til 175.000 kroner vil bli anket.

TV 2 vil rydde opp

Ifølge kommunikasjonsrådgiver i Plan- og bygningsetaten i Oslo, Atle Jan Larsen, er det tiltakshaver, i dette tilfelle TV 2, som er ansvarlig om byggherren går konkurs eller avvikles.

LES OGSÅ:Premier League ble rekorddyrt for TV 2

– Livet mitt har ikke vært lett etter at denne saken begynte å rulle. Men vi får ikke skrudd tiden tilbake. Nå har jeg en god dialog med TV 2, og de er i likhet med meg interessert i å rydde opp i alt som er feil, sier Troy.

– Betyr det du kommer til å spørre TV 2 om å betale tvangsmulkten?

– Det er en forhandlingssak med TV 2, det har jeg ikke diskutert med dem, sier han.

Kommunikasjonssjef TV 2, Jan-Petter Dahl, sier kanalen er klar til å ta ansvar hvis problemene med leilighetene fra realityserien fortsetter.

– TV 2 har som tidligere eier av bygget vært en del av prosessen hele tiden, men vi har ikke vært den utførende part. Vi er kjent med at ansvarlig søker er ilagt tvangsmulkt for ikke å ha fulgt opp de krav som Oslo kommune har stilt for å ferdigstille bygget innen fristen. Skulle dette selskapet ikke få gjennomført disse forbedringene, så vil TV 2 sørge for at jobben blir gjort med en annen aktør. Vårt mål er å få ordnet bygget så raskt som mulig etter de krav som Plan- og bygningsetaten har stilt, sier han.

 

Les også: – Tv-skjermen din kommer til å se ut som en to meter bred Ipad

 

Les hele avisen

 

DNtv: Utfordringer i kø for ny TV 2-sjef:

Utfordringer i kø for ny TV 2-sjef
Hardere kamp om seernes oppmerksomhet, reklamepenger og kostbare sportsrettigheter. Det er noen av utfordringene den nye TV 2-­sjefen, Olav T. Sandnes (42), må bryne seg på.
01:29
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.