Det skandinaviske mediekonsernet MTG, som i Norge har kanaler som TV3, Viasat 4 og TV6, har igjen sikret seg rettigheter til Champions League.

Nytt er imidlertid at MTG har innledet et samarbeid med TV 2 – som også vil vise noen av kampene.

– Vi er enormt glade for å ha sikret oss denne rettigheten. Nå skal vi vise to av de aller mest attraktive kampene hver eneste runde, inkludert finalerundene. Disse vil bli vist eksklusivt på TV 2s kanaler i Norge og tilgjengeliggjort på TV 2 Sumo. Også finalen vil vises på TV 2. Vi ser frem til dette samarbeid med MTG-konsernet, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

TV 2 får dermed rettigheten til å vise finalen på sin hovedkanal, mens MTG også får vise finalen, men da på sin abonnementskanal.

MTGs sportssjef Anne Tufte sier til DN at TV 2 har kjøpt rettighetene til å vise noen kamper eksklusivt på fri-tv. Alle kampene vil imidlertid bli vist på Viasats flater.

– Er det ikke surt for dere å gi bort rettighetene til å vise finalen på gratiskanal til TV 2 - etter 25 år?

– Jo, det kan du si. Men det var en del av dealen. Det viktige for oss er antallet kamper vi har sikret oss, sier hun.

– Best for TV 2

Rettighetene har vært til salgs i en måned, og budfristen på det skandinaviske markedet gikk ut mandag.

DN har tidligere skrevet om milliardkampen om mesternes liga. Kostnaden for rettighetene i Skandinavia er trolig på over to milliarder kroner.

En av hovedgrunnene til at et samarbeid ble aktuelt, er endringen i kamptidspunkter - istedenfor at alle kamper starter kl. 20.45, skal disse nå deles opp i to ulike tidspunkter - 19.00 og 21.00.

Siden hver Champions League-runde spilles over to dager - tirsdager og onsdager - får TV 2 og Viasat hver sin dag med der de har førstevalg på hovedkampen.

Avtalen sørger også for at MTG beholder det de ser på som strategisk viktig - å kunne tilby alle kampene i Champions League i sine Viaplay-abonnementer. Samtidig tar TV 2 en del av regningen, noe som gjør det mulig for MTG å bruke pengene de sparer på andre rettigheter.

TV-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat mener imidlertid TV 2 kommer best ut av avtalen.

– Uten å kjenne detaljene, er det veldig positivt for TV 2 å få innpass i disse rettighetene. De trenger noen flere store rettigheter enn bare Premier League-fotball, og jeg vil tro dette er noe også annonsørene setter pris på, sier Wiberg.

Wiberg mener det er mer usikkert hva MTG har å tjene på å dele rettighetene i Norge – utover avslag på prisen.

– Største rettigheten man kan ha

MTGs administrerende direktør i Norge, Morten Aass, har tidligere uttalt at Champions League er indrefileten i sportsrettighetene mediekonsernet sitter på. MTGs kanaler har vist Champions League i 25 år.

– Sport er generelt veldig viktig for MTG, og Champions League er den største rettigheten man kan ha, kanskje ved siden av Premier League, sa Aass da.

Konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann i MTG sier i en pressemelding at nyheten er god for fotballfans.

– Nå kan nesten all internasjonal klubbfotball fås gjennom et tv-abonnement i årene som kommer. Det kombinerte tilbudet fra Viasat og Viaplay tilbyr fans mer dekning av deres favorittlag- og spillere enn noensinne, sier han.

MTG har sikret seg rettighetene til alle de 138 Champions League-kampene eksklusivt i Sverige og Danmark, mens man har eksklusive rettigheter til 108 kamper i Norge. MTG kommer også til å sende de resterende kampene, opplyser selskapet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.