«Robinsonekspedisjonen» er et av de opprinnelige realityformatene og har vært en av bærebjelkene i TV3s sendeskjema helt siden første sesong i 1999. Nå skifter både programmet og programleder Christer Falck kanal. Heretter er det TV 2 som skal vise realitydeltagernes kamp for å få bli værende på den «øde» øya i Filippinene der årets utgave av konkurranserealityen utspiller seg.

Det er det MTG-eide produksjonsselskapet Strix som har produsert formatet for TV3, men ifølge en pressemelding fra TV3 og TV 2 ser MTG seg tjent med å overføre visningsrettighetene for Robinsonekspedisjonen til TV 2. MTG eier også TV3.

- Vi gleder oss stort over å ha sikret oss et av de aller sterkeste reality-formatene, og vi er hele tiden på jakt etter både nye og eksisterende programformater. Robinson er Norges lengstlevende realityprogram og vi klør i fingrene etter å presentere dette for TV 2-seerne, forteller TV 2-direktør Trond Kvernstrøm ifølge pressemeldingen.

Morten Micalsen har nettopp overtatt som administrerende direktør MTG TV, som blant annet driver TV3 i Norge. Kanalen har hatt elendig utvikling i seermarkedet de siste årene.

- Vi holder på med en strategisk omlegging av TV3. Robinson har vært med oss i 15 år og det er ikke unaturlig å tenke fornyelse. At TV 2 ønsket å kjøpe visningsrettighetene var derfor en god løsning for MTG, ved at det MTG-eide Strix da vil fortsette å produsere konseptet. Det gjør at vi raskere kan sette fart på nye konsepter for TV3, noe som vil komme til utrykk i løpet av 2015, sier Micalsen.

Skiftet kommer åpenbart brått på. En helt ny sesong «Robinsonekspedisjonen» var allerede ferdig produsert for TV3 av Strix i vår. Men også denne sesongen skal vises på TV2.

Programleder Christer Falck flytter med programmet til TV 2 og blir nå blir nå «nødvendigvis» en del av «en del av TV 2s portefølje», ifølge Micalsen.

 

Les også: Bedre kvalitet mot moms-fritak dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.