Torsdag ble det kjent at Harald Strømme slutter etter åtte år som sjef i TVNorge og Discovery Networks. Digitalsjef Sindre Østgård slutter samtidig, etter bare et halvt år i selskapet. Østgård var på samling med resten av toppledelsen i amerikanskeide Discovery i Miami for bare noen uker siden, der han la frem flere strategitanker.

Discovery skal ha vært mer opptatt av kostnadskutt enn av strategisk satsing på digitalt innhold. Etter det DN erfarer er bakgrunnen for at Strømme og Østgård forlater selskapet at de opplever at de ble forsøkt overkjørt og detaljstyrt. 

– Eierne og jeg har ulikt syn på hvilke skritt som nå er nødvendige for å oppnå suksess. Derfor velger jeg å forlate selskapet, sa Strømme til DN torsdag.

Dette mener konkurrentene om Harald Strømmes overraskende avgang:

Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef, NRK

– Harald Strømme har vært superdyktig til å legge en strategi for TVNorge. Han har selvsagt et helt annet oppdrag enn NRK, og så langt jeg kan se er det to hovedting han har satset på: norsk humor og sport. Det har han lykkes svært godt med. Vi har jobbet sammen i ulike sammenhenger, han er kjempeflink og ikke minst en hyggelig fyr. 

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen
NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen (Foto: Gunnar Lier)

Trond Kvernstrøm, gründer i The Oslo Company og tidligere innholdsdirektør i TV 2

– Jeg kommer til å savne Strømme i TVNorge, for han er utrolig morsom å jobbe med. Jeg jobbet for TVNorge da jeg var i Monster, og satt på samme side av bordet som ham i rettssalen da vi ble saksøkt av andre tv-kanaler. Det var en fornøyelse.

Trond Kvernstrøm, tidligere programsjef i TV 2.
Trond Kvernstrøm, tidligere programsjef i TV 2. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Torry Pedersen, Schibsted-strateg og tidligere VG-redaktør

– Strømme har gjort en aldeles fremragende jobb. Han skjønte med en gang at det ikke var rom for en tredje nyhetstjeneste på tv i Norge, og la ned tv-nyhetene. Selv om han fikk litt kjeft for det, mener jeg det var strategisk smart. Han har klart å profilere TVNorge på en måte som de ikke var i nærheten av før han kom dit.

Tidligere VG-redaktør Torry Pedersen.
Tidligere VG-redaktør Torry Pedersen. (Foto: Mikaela Berg)

Jannicke Engan, redaktør NRK Øst. Tidligere leder i Monster Entertainment

– For meg har Strømme fremstått som en mann som virkelig har fått det til i TVNorge, og som har vært en handlekraftig og tydelig leder. Det blir spennende å se hva han skal gjøre fremover, og hvem som skal fylle hans sko.

Jannicke Engan, redaktør NRK Øst.
Jannicke Engan, redaktør NRK Øst. (Foto: Privat)


Morten Aass, administrerende direktør i MTG Norge og tidligere TVNorge-sjef

– MTG kommenterer aldri hva konkurrenter gjør av rokeringer, men personlig hadde jeg som fersk sjef sett frem til å både konkurrere og samarbeide i gitte tilfeller med Harald. Jeg og Harald har alltid hatt et godt forhold, og jeg ønsker han lykke til med nye hjulspor. 

Morten Aass, MTG-sjef.
Morten Aass, MTG-sjef. (Foto: Johannes Worsøe Berg)


Olav T. Sandnes, sjefredaktør i TV 2

– Harald Strømme har rendyrket TVNorges profil som underholdningskanal og en dyktig konkurrent mot TV 2 som jeg har stor respekt for. Vi ønsker ham all mulig lykke til fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Olav T. Sandnes, TV 2-sjef.
Olav T. Sandnes, TV 2-sjef. (Foto: Fartein Rudjord)
Se trailer: «Moonlight»
Oppvekst. «Moonlight» er en hardtslående og poetisk fremstilling av en ung gutts prøvelser mot et slags voksenliv.
01:50
Publisert: