Louise Fuchs blir fra 1. november driftsdirektør for bloggnettverket United Influencers' internasjonale satsing.

Hun har hatt kommunikasjonsstillinger i Schibsted Media Group siden 2013, og har siden februar i år vært ansatt som midlertidig kommunikasjonsdirektør i selskapet.

– United Influencers er en utrolig spennende start-up som jeg har fulgt nøye siden oppstart. Jeg har stor respekt for den sterke merkevaren de bygger for seg selv og for andre, og jeg gleder meg masse til å være med å utvikle United Influencers videre, sier Fuchs i en pressemelding onsdag.

I fjor ble 34-åringen kåret til «årets digitale superprofil» av konsulentselskapet Hammer & Hanborg.

Skal satse i Skandinavia

United Influencers har de siste årene satset stort på markedsføring gjennom såkalte «influencers», innflytelsesrike personer og opinionsledere i bloggsfæren og på sosiale medier.

I Norge får selskapet inntekter gjennom å selge produktplasseringer i innleggene til folk som Caroline Berg Eriksen, Marna Haugen Burøe (bedre kjent som «Komikerfrue»), skiskytter Tarjei Bø og en rekke andre profilerte personer.

I pressemeldingen onsdag sier administrerende direktør i United Influencers International Kjetil Tveter at utnevnelsen av Fuchs vil hjelpe dem å styrke sin posisjon utenfor Skandinavia.

– United Influencers har et spennende potensial i markeder utenfor Skandinavia og det er noe vi ønsker å se nærmere på med Louise på laget, sier Tveter.

Schibsted hyret inn erstatter

Tirsdag meldte Schibsted at de har hyret inn tidligere sjef for pr-byrået MSLGroup, Kjersti Oppen, som midlertidig kommunikasjonsdirektør i Schibsted.

I første omgang leies Oppen inn i et seks måneders engasjement via rekrutterings- og bemanningsbyrået Hammer & Hanborg.

Oppen blir med det den andre kommunikasjonsdirektøren Schibsted har hatt siden Anders Rikter forlot selskapet til fordel for bilimportøren Bertel O.Steen i juni.(Vilkår)

Valgnattens ansikter: Se gleden og skuffelsen når Høyre og Arbeiderpartiet får valgresultatet
02:52
Publisert: