Det bekrefter gründeren bak United Influencers, Kjetil Tveter.

– Elle har en fantastisk spennende profil med et dedikert publikum, sier han til DN.

Danske Egmont Publishing, som tidligere sto bak Elle, kom ikke til enighet med lisenseieren av magasinet, franske Lagardère Active, tidligere i år.

Lenge så det ut til at 20 år gamle bladet måtte legges ned i juni. Men nå har United Influencers kapret lisensen foran mediekonsernet Aller, som driver bladet i både Danmark og Sverige.

Legger ikke ned bladet

United Influencers satser på markedsføring gjennom såkalte «influencers» – påvirkere eller opinionsledere i sosiale medier, og har blant andre Caroline Berg Eriksen, Linni Meister og Marna Haugen i «bloggstallen».

Tveter sier de ikke har planer om å legge ned magasinet, men heller dra nytte av kompetansen de har opparbeidet seg sammen med sine mange sosiale medier-profiler.

– Den eneste forskjellen mellom våre andre profiler og Elle, er at denne «dama» gir ut 11 magasiner i året, sier han.

Sjefredaktør i motemagasinet, Signy Fardal, har vært i bladet nesten helt siden oppstarten, og fortsetter også som øverste redaksjonelle leder fremover.

Hun innrømmer at United Influencers ikke har vært det eneste selskapet som har ønsket å bli lisenseier av merkevaren Elle.

– Det er ingen hemmelighet at det har vært forhandlinger med flere mediehus. Men i denne runden har Lagardère Active valgt å gå for en spennende, utradisjonell og nytenkende partner. Det synes jeg er veldig gøy, sier Fardal.

– Skal Elle bli et rent contentblad nå?

–Absolutt ikke. Vi har et journalistisk konsept i bunnen. Det skal ikke forandre seg. Men vi skal jobbe mer kreativt opp mot kunder, og vi har allerede mange spennende prosjekter på gang.

Bratt opplagsfall

I likhet med en rekke magasiner, har også Elle slitt med fallende opplagsnedgang de siste årene. Bare i fjor mistet kvinne- og motemagasinet 16,3 prosent av opplaget fra 27.986 eksemplarer i 2015 I til 23.436 i 2016. Fardal mener derimot det blir feil å kun se på bladets opplagsnedgang i fjor.

– Tar du utgangspunkt kun fra fjoråret, så ser det ut som vi faller mye. Men over fem år, har vi falt mindre enn våre konkurrenter. Nedgangen har også stagnert. Vi selger mer i år enn vi gjorde på samme tid i fjor, sier Fardal.

Hun tror det hadde vært vanskelig å snu den nedadgående trenden med et tradisjonelt mediehus som lisenseier.

– Tradisjonelle mediehus er ikke de beste til å tenke på nye og spennende digitale produkter. Med United Influncers som lisenseiere, så får vi en perfekt kombinasjon mellom digitalt og papir. Vi når også den mest spennende målgruppen i Norge, sier hun.

– Og hvem er det?

– Unge, trendsettende kvinner. Alle annonsører er ute etter dem, sier hun.

Toppsjef Francois Coruzzi, for Elles Internasjonale lisenser i Lagardère Active og CEO Lagardère Global Advertising, sier følgende i en uttalelse om hvorfor de har valgt United Influencers som nye lisenseiere til Elle i Norge.

– Vi er imponert over den kompetansen United Influencers har opparbeidet seg innenfor digitaliseringen av merkevarer og det de har klart å bygge innenfor et relativt nytt segment på såpass kort tid, sier han.(Vilkår)

Hobbyen som ble levebrødet
Trine Sandberg er kvinnen bak Trines matblogg, og en av landets største bloggere.
02:44
Publisert: