Nyheten ble kjent på et allmøte i TV 2 ved 13-tiden torsdag.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen mottok tillitserklæringer fra TV 2-sjef Olav T. Sandnes, ifølge DNs kilder.

Ifølge DNs kilder samlet TV 2-toppene seg til et eget møte med sportsavdelingen, som er blitt hardest rammet den siste uken, like etter at allmøtet var avsluttet.

En del spørsmål

TV 2-sjef Olav Sandnes skrev i innkallingen til allmøtet at han ønsket å oppdatere sine ansatte om hva som skjer videre etter flere avsløringer og episoder om seksuell trakassering i kanalen.

– Det er i organisasjonen naturlig nok en del spørsmål rundt oppfølgingen av #metoo-kampanjen i TV 2, skrev Sandnes.

TV 2s sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2 Sarah Willand og Sandnes var til stede på allmøtet.

– Vi vil derfor i dag gjerne samle dere til et møte for å gi en oppdatering på hvor vi står og hva vi gjør nå, fortelle hva vi planlegger videre og åpne opp for innspill og spørsmål fra dere, skrev Sandnes.

Allmøter ble avholdt både i TV 2s lokaler i Bergen og Oslo, mens lokalkontorene deltok på telefon.

Klubbleder Henrikke Helland skriver i en epost til DN at de ønsker å se fremover.

– Spørsmålet om Vegard Jansen Hagen kan fortsette som sportssjef etter å ha begått en slik feil, er opp til konsernledelsen å avgjøre. Klubbens fokus er nå at bedriften, på en ansvarlig og korrekt måte, må kunne være rustet til å håndtere alle typer trakassering. Vi opplever at lederne i TV 2 nå er bevisst oppgaven. Dette blir tatt tak i, og klubben har et tett samarbeid med ledelsen om å etablere rutiner som skal sørge for at slikt som dette ikke skjer igjen.

I hardt vær

Kanalen har vært i hardt vær etter DNs avsløring om at TV 2s sportsdirektør, Vegard Jansen Hagen, lot en mann fortsette i kanalen i over ett år – selv om sjefer visste at han hadde seksuelt trakassert og forsøkt å sperre inne to kvinner på hotellrom.

Episodene ble kjent etter at medieprofil Aleksander Schau lørdag postet en rekke innlegg på Twitter der han trakk frem flere hendelser av seksuell trakassering fra sin tid i kanalen.

TV 2 har i ettertid bekreftet at kanalen har sparket flere ansatte grunnet seksuell trakassering de siste årene.(Vilkår)

Thina Saltvedt håper #metoo-kampanjen gir aksept for å si i fra om uakseptabel oppførsel
Sjefanalytiker i Nordea, Thina Saltvedt, håper #metoo-kampanjen fører til at vi kan få flere historier om maktmisbruk opp og ut i lyset.
01:47
Publisert: