De britiske TV-stasjonene har landet en billigere avtale enn forrige gang for Premier League-rettighetene.

Rettighetene til å vise den engelske eliteserien i fotball koster likevel 49 milliarder kroner for tre år.

Sky Sports og BT har lagt 4,464 milliarder pund på bordet for rettighetene for de tre sesongene, melder BBC.

Dermed er avtalen over en halv milliard pund billigere enn den forrige avtalen, som lød på hele 5,136 milliarder pund. Prisen er imidlertid ikke endelig - to av syv «pakker» med tv-kamper gjenstår fremdeles å selge.

Det er Sky Sports som står igjen som den store vinneren. Den britiske TV-giganten har sikret seg fire av sju TV-pakker og skal vise 128 kamper per sesong når avtalen trer i kraft. Konkurrenten BT må nøye seg med én av pakkene og skal vise 32 kamper. De fem pakkene som nå er solgt, blir sett på som «hovedpakkene» i auksjonen.

Nett?

– Å ha oppnådd denne investeringen med to gjenværende pakker å selge, viser hvor glimrende det leveres av klubbene, sier Premier League-sjef Richard Scudamore.

De to resterende TV-pakkende inkluderer til sammen 40 kamper, og ifølge Premier League er det interesse fra flere kjøpere. BT skal ifølge BBC være interessert i de to siste pakkene.

Tidligere har det vært spekulert i om nettgiganter som Amazon, Facebook, Netflix og Twitter kunne være interessert i rettighetene. Av disse blir Amazon trukket frem som en mulig budgiver til de siste pakkene.

Den nye avtalen betyr at snittprisen for en Premier League-kamp er 9,3 millioner pund. Per nå er gjennomsnittsprisen 10,2 millioner pund.

Kompenserer

Rettighetene i Storbritannia har imidlertid sett en voldsom økning de siste periodene, og ifølge britiske journalister har Premier League innsett at inntektsveksten må skje i andre markeder enn det britiske.

- Har boblen sprukket for Premier League? Egentlig ikke. Ingen voldsom økning innenlands denne gangen, men sterk vekst sett og forventet i internasjonale avtaler, skriver avisen The Guardians fotballjournalist Owen Gibson på Twitter.

Rettighetene i Norden skal forhandles til høsten. I forrige periode betalte TV 2 i underkant av 1,9 milliarder kroner for rettighetene.

– Prisen i Storbritannia gir en viss pekepinn, og vi vil jo følge det som skjer der med interesse, sa TV 2s rettighetssjef, Bjørn Taalesen, til DN for noen uker siden.(Vilkår)