Det ble klart på et allmøte i Vårt Land fredag 28. juni, at Veslemøy Østrem går til avisen etter ni år som journalist og avdelingsleder i Aftenposten.

Stillingen som nyhetsredaktør er ny i avisen.

– Det blir en veldig annerledes jobb enn jeg har hatt før, og jeg gleder meg veldig, sier Østrem.

– Den viktigste forskjellen på Aftenposten og Vårt Land er at vi skal utvikle en helt annen type nyhetsjournalistikk, som jeg definerer som verdibasert nyhetsjournalistikk.

I Aftenposten har Østrem erfaring med å lede både politikk og økonomi, samt kulturseksjonen, og hadde ansvaret under Aftenpostens deltagelse i avdekkingen av Panama Papers-skandalen i 2016. For dette arbeidet fikk hun «Årets nyskaper»-pris av Oslo Redaktørforeningen.

– Vårt Land har en nisje som er veldig tydelig, men det rommet kan også åpnes mer opp, sier hun.

Ønsker digitalt løft

Den nye nyhetsredaktøren forteller at hun er svært spent på arbeidet med å gi Vårt Land et digitalt løft, som hun mener det er behov for. Det vil hun likevel at skal springe ut fra Vårt Lands grunnverdier.

– Når det gjelder digital journalistikk, så er det bare god journalistikk som finnes på nett, sier hun.

– Alle aviser er i dag mye tettere på leseren enn før, fordi man ikke lenger må i postkassen til folk. Så nå handler det om å finne de rette postbudene.

Arne Borge begynte som kulturjournalist i Vårt Land i 2017, og har klatret raskt i gradene. Frem til nå har han vært konstituert kulturredaktør siden mars i fjor, men er nå ansatt i fast stilling. Borge understreker at kulturstoffet må kobles tettere på samfunnsdebatten.

– Vårt Lands kulturstoff er ikke et tilbud til norsk kulturbransje, men et sted for å ta opp de store eksistensielle og etiske spørsmålene, sier han.

Veslemøy Østrem og Arne Borge er nye tilskudd til redaksjonsledelsen i Vårt Land. Borge har vært konstituert kulturredaktør siden mars i fjor, men går nå inn i fast stilling.
Veslemøy Østrem og Arne Borge er nye tilskudd til redaksjonsledelsen i Vårt Land. Borge har vært konstituert kulturredaktør siden mars i fjor, men går nå inn i fast stilling. (Foto: Evelyn Pecori/Vårt Land)

Fornøyd redaktør

Vårt Land er en kristen dagsavis, som eies av Mentor Medier. Det er Bjørn Kristoffer Bore som er sjefredaktør, og administrerende direktør i avisen, siden desember i fjor.

Han er svært fornøyd med ansettelsene som ble kunngjort i dag.

– Dette er en stor dag for Vårt Land. Østrem og Borge er to svært dyktige ledere, og vil gjøre Vårt Land til en tydeligere nyhets- og kulturavis som når ut til flere lesere. Opplaget vårt øker, og vi har store ambisjoner, sier sjefredaktøren.

Forrige halvår, juli til desember 2018, hadde Vårt Land et samlet opplag på nett og papir på 21.000, ifølge tall fra Mediebedriftenes Landsforening. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.