– Det vi har å melde, er at vi nå har kommet til enighet med Sofie, og saken er sånn sett ute av verden. Vi har løst dette i samråd med Sofie, og det er det jeg kommer til å si, sier VGs stabssjef Øyvind Næss til Journalisten, som meldte saken først.

DN får bekreftet dette av advokat Knut-Asbjørn Solevåg, som representerer Sofie Bakkemyr.

- Partene har kommet til enighet og saken er ute er verden, sier han.

Han ville ikke kommentere innholdet i avtalen. Han ville haller ikke si noe om Bakkemyr var fornøyd med utfallet.

Ba om oppreisning

Helt siden Sofie Bakkemyr klaget VG inn til PFU har advokat Knut-Asbjørn Solevåg vært klar på at det også vil komme et krav om at VG skal dekke juridiske kostnader, samt reise- og oppholdsutgifter i forbindelse med etterspillet til Bar Vulkan-saken.

I tillegg holdt Solevåg døren åpen for et erstatnings- eller oppreisningskrav. I september bekreftet han at Bakkemyr landet på oppreisningskrav.

Da sendte Solevåg en redegjørelse til VG, der utgiftskravene er konkretisert. I brevet kommer Solevåg også med et krav om oppreisning, uten at dette er tallfestet, opplyser han.

I redegjørelsen tok Solevåg med eksempler om rettspraksis når det kommer til oppreisning etter mediesaker.

Viste til ambulansesaken

Solevåg bekreftet da overfor DN at den høyprofilerte oppreisningssaken ambulansesjåfør Erik Schjenken anla mot Dagbladet nevnes i redegjørelsen.

Saken hadde bakgrunn Dagbladets meningsjournalistikk om en hendelse der ambulansesjåføren lot politiet ta hånd om en skadet mann, fordi han anså mannen som en sikkerhetsrisiko. I dommen fra Borgarting lagmannsrett kommer det frem at Schjenken opplevde seg maktesløs fordi han ikke kunne ta til motmæle mot avisens dekning over lang tid.

Schjenken vant i Borgarting lagmannsrett og fikk 200.000 kroner i oppreisning fra Dagbladet. Dagbladets anke ble avvist av Høyesterett.

Nå ønsker ikke Solevåg å si noe om størrelsen på forliket.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.