Granskningen av VGs eget arbeid i saken om dansevideoen med Trond Giske på Bar Vulkan, er ennå ikke ferdig.

DN skrev lørdag at avisens ansvarlige redaktør, Gard Steiro, ikke er med når den endelige rapporten skal skrives.

Søndag skriver digitalredaktør Ola Stenberg i en epost at VG kan ikke gi et eksakt tidspunkt for når evalueringen er klar for offentliggjøring, men det vil skje i neste uke, så snart som overhodet mulig.

«Vi er fullstendig klar over at dette allerede har tatt lang tid Det vi kan si er at vi jobber døgnet rundt med å få ferdigstilt rapporten. Dette har høyeste prioritet. Det som tar tid er kvalitetssikring av rapporten», skriver Stenberg.

Norges største avis befinner seg i krise etter at TV 2 onsdag fortalte historien til kvinnen i dansevideoen. Hun beskylder VG for å med viten og vilje ha publisert et feilaktig sitat.

Steiro har innrømmet at det har skjedd alvorlige feil, men vil ikke konkludere om hva som gikk galt før rapporten er klar.

DN har spurt Stenberg hvem andre enn nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken som er involvert i utarbeidelsen av rapporten.

– Vi kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer knyttet til utarbeidelsen av gjennomgangen, svarer Stenberg.

Styreleder Torry Pedersen i VG sa til DN lørdag kveld:

– Arbeidet ledes av Tora Bakke Håndlykken. Formålet med granskningen er å frembringe alle aspekter av saken. Da må man naturlig nok også konfrontere Steiro med hans opptreden i saken.

Pedersen la til:

– Jeg synes at saken må gås grundig gjennom. Det gjelder det journalistiske grunnarbeidet før publisering, og hvilke skritt man har foretatt etter publisering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Det er ikke første gang man får en slik personkarakteristikk som dame
Anne Gjøen reagerer på omtalen av Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim.
01:53
Publisert: