VG er dager unna å publisere granskningen av avisens eget arbeid i saken om dansevideoen med Trond Giske på Bar Vulkan. Men avisens ansvarlige redaktør er ikke med når den endelige rapporten skal skrives.

– Tora Bakke Håndlykken leder arbeidet med gjennomgangen, slik hun har gjort hele veien. Siden Gard Steiro har spilt en rolle i selve saken, er han ikke direkte involvert i utarbeidelsen av rapporten, skriver digitalredaktør Ola Stenberg i VG i en sms til DN.

Steiro var med på innledende samtaler med de involverte, og har bidratt med informasjon til granskningen, men har ikke vært en del av gruppen som ledes av Håndlykken.

Norges største avis befinner seg i krise etter at TV 2 onsdag fortalte historien til kvinnen i dansevideoen. Hun beskylder VG for å med viten og vilje ha publisert et feilaktig sitat.

Steiro har innrømmet at det har skjedd alvorlige feil, men vil ikke konkludere om hva som gikk galt før rapporten er klar.

Styreleder: Naturlig å konfrontere Steiro

DN har spurt Stenberg hvem andre enn Håndlykken som er involvert i utarbeidelsen av rapporten.

– Vi kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer knyttet til utarbeidelsen av gjennomgangen, svarer Stenberg.

Styreleder Torry Pedersen i VG uttaler til DN lørdag kveld:

– Arbeidet ledes av Tora Bakke Håndlykken. Formålet med granskningen er å frembringe alle aspekter av saken. Da må man naturlig nok også konfrontere Steiro med hans opptreden i saken.

– Hva synes du om det som er kommet frem i mediene de siste dagene?

– Jeg synes at saken må gås grundig gjennom. Det gjelder det journalistiske grunnarbeidet før publisering, og hvilke skritt man har foretatt etter publisering.

Snakket med kvinnen i 17 minutter

Fredag skrev TV 2 at Steiro snakket med kvinnen i nesten 17 minutter, fire timer etter at VG publiserte sin sak.

Det skjedde etter at NRK hadde publisert sin sak, der kvinnene i Giske-videoen sa at den «ser verre ut enn det var».

Kvinnen som danset med Giske, som heter Sofie, reagerer på at VG-redaktøren ikke har gjort mer tidligere, ifølge TV 2.

VG fjernet torsdag det omstridte sitatet fra originalsaken. VG har beklaget overfor kvinnen, Trond Giske og leserne. Skarvøy jobber per nå ikke med egne saker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.