Helle Skjervold forlater Google og blir ny avdelingsleder for podcast i VG. Det melder avisen selv i en pressemelding.

– Dette er en drømmejobb med stor D for meg! Som fast og ivrig lytter av VGs podcaster fra dag én er jeg kjempeglad for å kunne bli med på laget. Jeg er ekstremt glad for å få muligheten til å jobbe med å løfte VGs podcasttilbud sammen med den flinke avdelingen og resten av huset, sier Skjervold i pressemeldingen.

Jobbet i Aftenposten

Skjervold hentes fra kommunikasjonssjef-rollen i Google Norge, og skal tiltre i sin nye stilling i VG 1. mai. 34-åringen er utdannet radiojournalist, og har tidligere jobbet ti år i Aftenposten som nyhetsleder for avisens nettsatsing, i tillegg til å ha vært utenrikskorrespondent til London.

Hun har en mastergrad i kommunikasjon fra London School of Economics and Political Science.

– Jeg har alltid vært fascinert av den journalistiske slagkraften og innovasjonsviljen til VG, og gleder meg til å bidra med mine ideer og erfaring. Jeg har lært masse i Google om å sette brukeren i fokus og tørre å prøve nye ting, og det gleder jeg meg til å ta med meg videre inn i denne jobben.

«Alltid levert fremragende»

Utviklingsredaktør i VG, Øyvind Brenne, sier det var svært mange kompetente søkere til den nyopprettede stillingen.

– Helle Skjervold har gjort imponerende mye spennende til nå i karrieren, og har alltid levert fremragende. Jeg er overbevist om at hun er den rette til å ta VGs podcastsatsing inn i fremtiden med tempo og kvalitet.

Samtidig er Skjervold klar på ambisjonene.

– Det er ingen tvil om at podcast er det mest spennende journalistiske formatet å jobbe med akkurat nå, og når brukernes vaner og forventninger endrer seg raskt skal VGs tilbud skal være helt i front, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.