Lars Håkon Grønning har i flere år vært nyhetssjef for dagsorden i VG. Han har vært i avisen i 15 år, der han både har vært leder for økonomi og politikk, og reportasjeleder. Nå blir han nyhetsredaktør i datteravisen E24.

– E24 er Norges desidert største nettavis for økonomi og næringsliv. Den posisjonen skal vi styrke – og fylle den med enda mer vesentlig journalistikk. I jakten på den som skal lede oss dit, har det vært mange og sterke kandidater på blokken. Og den beste fant vi i samme bygg, sier ansvarlig redaktør Gard L. Michalsen i E24 i en pressemelding.

– Lars Håkon har solid redaksjonell erfaring, et tabloid nyhetshode og er meget sterk på presseetikk. Samtidig har han dokumentert evne til å organisere, utvikle og lede journalister i jakten på journalistikk og saker som setter dagsorden, sier Michalsen.

Grønning er utdannet journalist og jobbet i lokalavis før han kom til VG. Han starter i E24 i løpet av høsten.

– E24 har hatt en fantastisk utvikling over flere år, og lyktes med å engasjere leserne på en måte som gjør at man i dag er landets femte største nettavis. Det er uomtvistelig dokumentasjon på at det jobber mange svært dyktige folk i redaksjonen, som gjør mye riktig. Det lover godt for fremtiden og jeg gleder meg veldig til å bli en del av teamet, sier Grønning i pressemeldingen.

– Redaksjonen dekker det samfunnsområdet i Norge hvor det forvaltes mest makt. Jeg ser frem til å jobbe hardt for å dyrke frem den kritiske og undersøkende journalistikken på dette området. Det er jo dette ansvaret og privilegiet som gjør at pressen er det beste stedet i Norge å jobbe, fortsetter han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.