VG vil legge frem resultatet av sin interne granskning av hvordan avisen har håndtert Giske-videoen klokken 20:00.

Da vil avisen gjøre rapporten tilgjengelig på sin egen nettside, samt holde et pressemøte som også streames på VGTV. Seansen vil dessuten vises på storskjerm for de av VGs reportere som er på jobb.

– Ønsker dere alle en fin kveld!, avslutter stabssjef Øyvind Næss sin melding til de ansatte i redaksjonen.

Nyhetsredaktøren har gransket

Etter at VG beklaget til kvinnen i videoen iverksatte avisen en intern granskning som har pågått siden 4. mars. Det er nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken som har ledet arbeidet med rapporten.

Ansvarlig redaktør Gard Steiro i VG har ikke vært involvert i utarbeidelsen av rapporten fordi han spilte en rolle i selve saken. Han var selv på jobb kvelden da saken om det nye varselet mot Trond Giske ble publisert.

VG har den siste uken vært en avis i krise etter at en kvinne, som blir omtalt Sofie (27) fra Ålesund, sto frem med skarp kritikk av VG-journalist Lars Joakim Skarvøy i et intervju med TV 2.

Hun mente at møtet med Giske på Bar Vulkan natt til søndag 17. februar var uproblematisk og at hun fortalte Skarvøy om dette.

I VG-saken var 27-åringen sitert på:

«Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra».

Sofie anklaget ham for oppdiktet «så ble det litt mye». Først etter at hun sto frem i TV 2 ble sitatet fjernet fra VG-saken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.