VG skrev torsdag kveld at mannen hadde sagt nei til 400.000 kroner fra nettstedet Resett for å fortelle sin historie om hva som skjedde på en fest i Trøndelag i 2008. Den nå 26 år gamle mannen var da 17 år gammel, mens Trine Skei Grande var 38 år gammel og nestleder i Venstre.

Anonym leser

Lurås har lagt ut sin egen versjon av saken på nettstedet Resett, der han skriver at Resett ikke vil bekrefte om beløpet VG oppgir er riktig eller ikke.

Videre skriver han at Resett ble kontaktet av en anonym leser som ønsket å få saken frem i mediene, i ettertid av at Trine Skei Grande første gang omtalte den i Aftenposten onsdag.

Det skriver Lurås også i en epost til DN.

– En leser som ønsker å være anonym ba oss om å formidle et tilbud, noe jeg også gjorde.

– Stemmer det, som han hevder, at summen var 400.000 kroner?

Det ønsker jeg ikke å kommentere, skriver han.

– I en artikkel før jul, skrev DN følgende: «Resett ble opprettet med én million i arbeidskapital, fordelt på fem investorer. I november kom det inn ytterligere 350.000 i kapital, forteller Lurås. Han regner med at ytterligere finansiering for å sikre videre drift skal komme på plass over nyttår». Har dere fått ytterligere finansiering på nyåret?

– Nei.

Lurås sier at pengene ikke kommer fra noen av de kjente aksjonærene i Resett – Øystein Stray Spetalen, Jan Haudemann-Andersen og Christian Mikkel Dobloug.

– På deres nettsider står det at dere følger VVP og redaktørplakaten. Har dere fremdeles tenkt til å følge disse plakatene?

Ja, vi fortolker plakatene etter beste skjønn, skriver han til DN.

– Etisk forsvarlig

Mannen har ifølge Lurås ingen tilknytning til aksjonærene eller styret i Resett.

Lurås videreformidlet ifølge seg selv dette tilbudet til mannen og hans far.

«Dersom noen derfor kunne tilby en kompensasjon for de belastningene og ekstra utgiftene, som for eksempel tapt arbeidsfortjeneste, det medfører å fortelle sin versjon, var det etisk forsvarlig å formidle det. Jeg vurderte det dit hen at han uansett ville måtte fortelle det før eller siden slik saken da sto», skriver han på Resetts nettsider.

Lurås skriver videre at han tilbød mannen full anonymitet, men at man ikke hørte tilbake fra ham før VG skrev om saken.

Får kritikk

Resett har fått sterk kritikk av blant annet pressenestor Per Edgar Kokkvold. Den tidligere generalsekretæren i Norsk Presseforbund sier til NTB at han ville brukt initiativretten sin og klaget Resett inn for Pressens Faglige Utvalg.

I Vær varsom-plakaten står det at «det er uforenlig med god presseskikk å ha betalingsordninger som er egnet til å friste mennesker til uberettiget å trå innenfor andres privatsfære eller gi fra seg personsensitiv informasjon».

– Det kan ikke være særlig strid om at dette er i strid med god presseskikk, sier tidligere generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold til NTB.(Vilkår)

Solberg: – Jeg har sagt ting jeg skulle ønske var usagt
Erna Solberg, statsminister og Høyre-leder, uttalte seg onsdag om de mange varslene partiet har mottatt. . - Jeg har sagt ting jeg skulle ønske var usagt om hvem denne saken var lei for, sier statsminister Erna Solberg om metoo-sakene i Høyre.
13:21
Publisert: