Lars Joakim Skarvøy har vært i permisjon fra avisen siden i vår etter at Sofie Bakkemyr gikk ut i TV 2 og anklaget han for å ha fabrikkert et sitat i dekningen av videoen av Trond Giske på Bar Vulkan.

24. september skulle han ha vært tilbake på jobb som journalist i VG. Det blir det ikke noe av, ettersom Skarvøy har sagt opp sin stilling.

Han skal nemlig begynne i VGs morskonsern Schibsted.

Lars Joakim Skarvøy har vært i permisjon etter dekningen av Bar Vulkan-videoen.
Lars Joakim Skarvøy har vært i permisjon etter dekningen av Bar Vulkan-videoen. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

– Jeg er spent og glad for muligheten til å fortsette i Schibsted-familien med andre oppgaver og nye utfordringer. Det kjennes både riktig og godt å fortsette i mediebransjen og Schibsted, sier Skarvøy i en pressemelding.

Konsernsjef: Full tillit til VGs håndtering

DN har stilt flere spørsmål til konsernsjef Kristin Skogen Lund om ansettelsen av Skarvøy. I et svar videreformidlet av Schibsteds fungerende kommunikasjonsdirektør Atle Lessum, skriver Lund at hun tror Skarvøy har mye å tilføre konsernet.

– Som det står i pressemeldingen, så er Schibsted glade for at Lars Joakim har takket ja til en jobb hos oss. Vi tror han har mye å tilføre konsernet, ikke minst er hans mangeårige og brede erfaring som journalist verdifull. Utover det kommenterer jeg ikke enkeltansettelser jeg selv ikke er direkte involvert i, heller ikke denne. Og som tidligere sagt har jeg full tillit til VGs håndtering i denne saken, skriver Lund.

På spørsmål om stillingen var utlyst eller om Skarvøy ble hentet til jobben på initiativ fra Schibsted, svarer Atle Lessum følgende på vegne av Lund:

– Kristin har ingen ytterligere kommentarer ut over å gjenta at hun ikke var direkte involvert i ansettelsen – noe hun typisk heller ikke vil være hvis ikke det gjelder personer som skal rapportere til henne selv.

I et intervju med DN i sommer sa Lund at hun aldri var i tvil om å ha tillit til VGs sjefredaktør Gard Steiro, som fikk kritikk i en intern evalueringsrapport igangsatt etter TV 2s avsløringer om saken.

Samtidig avslørte hun at hun selv var involvert i håndteringen av Steiros fremtid i avisen.

– Jeg var involvert i spørsmålet om tillit, og hvordan vi skulle håndtere det, men det var som sagt en av de enkleste avgjørelsene jeg har tatt, sa hun.

Skal jobbe med noe «innen media»

VG-journalisten skal jobbe med prosjekter knyttet til nye satsingsområder innen media. Schibsted er eieren av VG. Skarvøy har vært journalist siden han var 18 år gammel. De ni siste årene har han jobbet i VG.

– Jeg har hatt fantastiske år i VG, og jeg vil rette en stor takk til alle mine dyktige og gode kolleger for godt samarbeid og mye støtte. Tiden i VG har vært et privilegium. Jeg har fått jobbe med mange viktige saker, og opparbeidet meg verdifull kompetanse, sier han i meldingen.

Ansvarlig redaktør Gard Steiro i VG ønsker Skarvøy lykke til videre og takker ham for innsatsen som journalist, ifølge pressemeldingen.

– Jeg vil takke Lars Joakim for innsatsen i VG gjennom ni år. I den tiden har Lars Joakim pliktoppfyllende levert mye god og kritisk journalistikk. Det er vi takknemlige for. Lars Joakim kunne fortsatt i redaksjonen, men jeg har forståelse for at han velger å takke ja til nye muligheter. Jeg er sikker på at Schibsted vil nyte godt av hans analytiske evner og journalistiske erfaring, sier Steiro i meldingen.

Schibsted er godt fornøyd med rekrutteringen.

– Vi er glade for at Lars Joakim har takket ja til en jobb hos oss. Han har bred erfaring og mye verdifull kompetanse å bidra med. Den ser vi veldig frem til å kunne dra nytte av, sier Knut Ivar Solnes, direktør for strategi og forretningsutvikling i Schibsted.

Sofie-advokat: Har fått konsekvenser

Sofie Bakkemyrs advokat, Knut-Asbjørn Solevåg, sier til DN at Skarvøys oppsigelse får være en sak mellom han og sin nye og gamle arbeidsgiver.

– Men vi registrerer at det som har skjedd har fått konsekvenser, sier han.

Bakkemyr har varslet krav om å få dekket utgifter hun har relatert til saken, og har varslet oppreisningskrav mot VG.

– Kravet er ikke sendt. Vi går nå nærmere gjennom elementene som ligger i et slikt krav. Det vil være krav på utgiftsdekning og oppreisningskrav, så får vi se på om det kommer erstatningskrav også, sier Solevåg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.