– VG har fått opp farten og har en fornuftig vekst, selv om vi skulle ønsket at den var enda større, sier administrerende direktør Didrik Munch i Schibsted Norge.

Schibsteds norske medieflaggskip, VG, hadde et fall på 86 millioner kroner i digital omsetning i 2015, målt mot 2014.

Men tross et omsetningsfall på totalt 30 millioner kroner i andre kvartal i 2016 kan VG nå glede seg over økte inntekter digitalt – der avisen omsatte for 11 millioner kroner mer i andre kvartal i år enn i 2015.

Det ga også det samme driftsresultatet før av- og nedskrivninger i andre kvartal i år, som ifjor – 64 millioner kroner.

Ikke gode nok

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted sa tirsdag at en av årsakene til at Schibsted-aviser, som VG, tapte inntekter digitalt, var at man «ikke har hatt de riktige produktene».

Dette har gjort at annonsører har vendt seg mot Google og Facebook, fordi de føler at de får mer effekt per annonsekrone der enn hos Schibsted.

– Det handler om at vi ikke har hatt gode nok innloggingsløsninger, som igjen fører til at vi ikke får nok data om alle brukerne våre, noe som igjen gjør at vi ikke kan segmentere godt nok overfor annonsørene, sier Ryssdal til DN.

Såkalt geotargeting – stedsbaserte annonser – er sammen med innholdsmarkedsføring det store vekstområdet for VGs digitale annonseinntekter.

– Det begynner å bli en signifikant andel av digitalomsetningen for annonser. Annonsørene ser at geotargeting gir mer effekt per annonsekrone, noe som igjen gjør at vi ser høy etterspørsel for det produktet. Fra januar til juni har vi tredoblet omsetningen på geobaserte annonser, sier direktør for produkt- og forretningsutvikling Marius Olsen i VG.

For å forklare dette gir Olsen følgende eksempel: Annonsører som Coop, Rema og Norgesgruppen kan nå gå til VG og si at de vil kjøre ulike kampanjer i Norge: For sodd i Trøndelag, smalahove på Vestlandet og biff på Østlandet.

– Vi kan sørge for at annonsørene treffer VG-leserne på disse stedene med ulike annonsebudskap, sier Olsen.

Høye priser

Det andre store vekstområdet for VG digitalt er innholdsmarkedsføring – markedsføring produsert av mediehuset for annonsører, gjerne med innhold og form som minner om redaksjonelle nyhetssaker.

DN har tidligere skrevet at Helsedirektoratet brukte opp mot én million på en innholdsmarkedsføringskampanje hos VG. Den besto av to eksternproduserte videoer og en større egensak laget av VG Partnerstudio.

Etter det DN erfarer, stemmer denne prisen godt med hva VG Partnerstudio tar for en vanlig kampanje.

Innholdssjef Svein Arne Haavik i VG Partnerstudio vil ikke si konkret hva prisen VG tar for innholdsmarkedsføring er.

– Men vi har satt opp et hårete budsjett for 2016, og det banker vi, sier Haavik.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.