DN Retter! I en tidligere versjon av denne saken sto det at VG hadde funnet småfeil i vel 200 saker, som VG hadde rettet opp i. Det medfører ikke riktighet. Denne setningen er fjernet. Ordet «beklager» er også brukt i en setning, men er nå endret til «retter».

Mandag ettermiddag retter VG i tre saker om Trond Giske. Norges største avis gjør dermed det samme som TV 2, som tidligere har rettet i flere saker om Giske.

Sjefredaktør Gard Steiro sier at det ikke ligger noe dramatikk i dette, og at det kun er snakk om småfeil.

– Vi står ved journalistikken vår, og dette må ikke tolkes som noen renvasking. Men rett skal være rett, sier Steiro.

Han sier VG har gått gjennom alle saker fra 28. mai i år.

«VG tar klager på vårt redaksjonelle arbeid på alvor. Feil skal rettes. Vi arbeider etter bestemmelsene i norsk lov, Vær varsom-plakaten, redaktørplakaten, samt våre egne interne trafikkregler nedfelt i «God VG-skikk», skriver VG i rettelsen.

VG understreker at «God VG-skikk er god folkeskikk», og retter i tre saker:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • I en tidligere versjon av denne saken, fremgikk det ikke at Trond Giske bestrider seksuell trakassering. Den 18.11.2019 klokken 17.25. ble følgende setning lagt inn i saken: «Trond Giske har beklaget at han har opptrådt på en måte som noen har opplevd som upassende, men bestrider å ha seksuelt trakassert noen.
  • I en tidligere versjon av denne saken, fremgikk det ikke at Trond Giske bestrider seksuell trakassering. Den 18.11.2019 klokken 17.04. ble følgende setning lagt inn i saken: «Trond Giske har beklaget at han har opptrådt på en måte som noen har opplevd som upassende, men bestrider å ha seksuelt trakassert noen».
  • Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken stod det i en mellomtittel at «Giske nektet å møte Støre-rådgiver». Det hadde ikke VG dekning for i brødteksten. Mellomtittelen ble fjernet den 18.11.2019. klokken 17.00.