I toppen av den mye omtalte originalsaken skriver VG torsdag morgen:

NB! Etter publisering av denne saken har kvinnen som ble filmet sagt tilTV 2at hun ikke har følt seg godt ivaretatt av VG. Hun sier situasjonen på Vulkan hele tiden var uproblematisk for henne, og hun ønsket ikke at videoen skulle bli spredd eller varslet om. VG har beklaget overfor kvinnen, og manuset er endret slik at sitatet fra henne ikke lenger er med. Denne endringen ble gjort 21. mars 2019.

Det var Journalisten som først omtalte saken.

Onsdag publiserte TV 2 saken der kvinnen i Giske-videoen, som omtales med sitt fornavn Sofie, kommer med sterk kritikk mot VG og journalist Lars Joakim Skarvøy. Hun mener VG-journalisten ikke hørte på henne da hun ønsket å få fjernet «så ble det litt mye»- sitatet fra VG- saken om bekymringmeldingen om Trond Giske som var sendt inn på bakgrunn av danse-videoen fra Bar Vulkan.

Fjernet sitatet

Kvinnen forteller til TV 2 at hun så på situasjonen med Giske på Bar Vulkan som uproblematisk.

Det opprinnelige sitatet i VG-saken som nå er fjernet var: «Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra».

– Da han leste opp artikkelen for meg, sa jeg klart fra om at han måtte fjerne den delen av sitatet. Da sa journalisten at «da ser det rart ut». Jeg svarte at «ja, men da får det bare se rart ut». Han argumenterte mot meg hele veien, selv om jeg gjentok at jeg ikke opplevde hendelsen som ubehagelig, sier hun til TV 2.

Har beklaget

VG har senere kommet med en beklagelse av VGs dekning av videoen. VGs sjefsredaktør Gard Steiro skrev følgende i e-post til DN onsdag kveld:

- Som vi har sagt til TV 2 har vi startet en full gjennomgang av hele saken. Den prosessen pågår fortsatt. VG beklaget så fort det ble klart for oss at vi hadde gjort feil. Kvinnen har fått en uforbeholden unnskyldning direkte fra VG. Selv om vi ikke har alle svar, vet vi at hun ikke ble ivaretatt som kilde, skrev Steiro, før han la til:

- Samtalene med henne etter publisering har handlet om å få full forståelse av hendelsesforløpet og hennes opplevelser. Når vi gjør feil, går vi gjennom det som har skjedd for å finne ut hva som har stått galt.

Møtte kvinnen

Leder Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund møtte kvinnen i videoen på vei inn i TV 2s nyhetsstudio torsdag morgen. Floberghagen ga kvinnen informasjon om hvordan hun kan klage saken inn til PFU.

– Man kan stille spørsmål ved om vinklingen er bestemt i forkant. Det viktige i denne saken er at folk ikke skal oppleve det Sofie har opplevd, sier Floberghagen

Onsdag kveld uttalte Floberghagen til Aftenposten at saken bør vurderes av PFU, men hun vil i første omgang ikke bruke intiativretten til å ta opp saken, som hun har i kraft av å være leder av Presseforbundet.

– Jeg mener det åpenbart vil være det beste om hun selv klager. Det er hennes historie og hennes møte. Den beskrivelsen eier hun og ikke jeg.

Kvinnen har ikke besvart DNs henvendelse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.