Tanja Wibe-Lund (43) slutter som frontsjef i VG for å bli vaktsjef i Dagbladet TV.

Hun blir del av et raskt voksende tv- og video-team som etter planen skal telle 17 personer.

– Jeg elsker satsinger som gir mediebrukere bedre tilbud, og synes det er en gave å få være med på dette, sier Wibe-Lund i en melding fra Aller-konsernet, som eier Dagbladet.

Tre ansettelser

Wibe-Lund blir den tredje som forlater VG til fordel for konkurrentens tv-satsing siden i sommer, dersom man teller med VGTV-stjernen Mads A. Andersen (35).

Han meldte overgang etter å ha fått tilbud om å bli direktør for video i Aller.

Så langt har han rukket å ansette tre personer, hvorav to kommer fra VG. I tillegg til Wibe Lund, skal også Sondre Rahm (28) begynne i Dagbladet som videoprodusent, etter å ha vært journalist i VGTV siden 2014.

Har ikke satt noe VG-tak

Andersens raid på konkurrentenes tv-talenter har bare så vidt begynt.

– Det er seks personer som jobber med video i Aller Media i dag. Vi skal bli 17, sier Andersen.

– Disse 17 vil fordele seg mellom Dagbladet TV og Kjendisdesken, som publiserer video både til Seher.no og Dagbladet.no. Det betyr at jeg er på jakt etter drøyt ti personer til.

– Da kan det vel fort bli noen flere fra VG?

– Vi er på jakt etter den beste web-tv kompetansen i Norge og jeg har ikke satt noe tak på hvor mange jeg er villig til å hente fra min gamle arbeidsgiver, sier Andersen.

Den tredje Mads A. Andersen har ansatt siden han kom til Aller er Bjørn Carlsen (41). Han har tidligere jobbet med «Åsted Norge» i TV 2.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

MDGs Lan Marie Bergs neste mål: Gjøre lastebilene i Oslo elektriske – og få noe av varetransporten over på sykkel
02:06
Publisert: