I klagen hevder hennes forsvarer, advokat John Christian Elden, at VG brøt god presseskikk på tre punkter i artikkelen «Opplysninger til VG: PST sikret bevis med hemmelig kamera», skriver Dagbladet.

Bakgrunnen for saken er at Waras samboer, Laila Anita Bertheussen, er siktet for å ha diktet opp en straffbar handling. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mistenker at hun selv sto bak bilbrannen utenfor huset sitt.

Det er to påstander Bertheussen mener er feil: Kameraet var ikke hemmelig, og PST sikret heller ingen bevis gjennom opptaket.

Mottatt klagen

– Det inntrykket VG laget med oppslaget var at klager var «tatt på fersken», og at hun skulle være fotografert på en måte som skulle være et bevis mot henne fra et kamera hun ikke visste om, sier Elden.

Norges presseforbund bekrefter at de har mottatt klagen. VG sier vanlig prosess er at en klage blir sendt til sekretariatet.

– Den skal da behandles av sekretariatet – som innstiller på om den blir gjenstand for forenklet behandlet, eller skal opp til full behandling i utvalget. Vi kan derfor ikke på nåværende tidspunkt kommentere denne saken, skriver digitalredaktør Ola Stenberg i VG i en tekstmelding til Dagbladet.

NTB har ikke lykkes å komme i kontakt med Stenberg.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Aldri før har det vært dyrere å stå på ski i Norge: – Jeg måtte bare trykke koden fort og glemme det
03:03
Publisert: