Seertall Dagbladet har fått tilgang til fra NRKs analyseavdeling viser at Dagsrevyen i snitt hadde 647.000 seere i perioden etter lanseringen av «Nye Dagsrevyen» i juni i fjor og fram til slutten av september.

Tallene viser at 49 prosent av seerne er over 65 år. Kun 9,5 prosent, rundt 61.000 personer, er under 40 år.

Ifølge SSB var det over 1,7 millioner mennesker i Norge mellom 15 og 40 år per 1. januar i år. Det vil si at i snitt så ser rundt 3,5 prosent av disse på Dagsrevyen.

- Styrer etter sin egen tid

NRKs nyhetssjef Stein Bjøntegård kommenterer den lave ungdomsandelen slik:

– Det er ikke en utvikling jeg liker, men er man realistisk, vet man hvordan sine egne barn har det. Vi kan være så relevante vi vil, men de styrer tilbudet etter sin egen tid. Hadde vi derimot bare hatt tv og radio å lene oss på, hadde jeg vært veldig bekymret, sier Bjøntegård og sikter til NRKs store satsing på digitalt innhold.

Les også: – Nesten uansvarlig dnPlus (DN+)

 
Null lisensøkning er riktig dnPlus  (DN+)

DN boligprisspesial: 
Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig. Du kan også lese i dybden om boligprisutviklingen i hvert fylke frem mot 2020.

LES OG SJEKK DIN BOLIGVERDI HER(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

- Obama-regjeringen er korrupt som djevelen
01:42
Publisert:

Obama ber Trump slutte å syte
Barack Obama sier han aldri har opplevd at en presidentkandidat har forsøkt å diskreditere valgresultatet allerede før valget. Han ber Donald Trump om å slutte å syte.
01:14
Publisert: