Døtrene Ailin Marlene (19) og Isabel Maria Moser (23) sitter spent øverst i salen i Aula Medica ved Karolinska Institutet i Stockholm når nobelforedragene i medisin starter søndag ettermiddag.

Bestilte room service

– Jeg har skikkelig sommerfugler i magen, sier Isabel Maria til NTB.

– De har jobbet så hardt for det her. Jeg gleder meg nesten til det her er over så mamma og pappa kan slappe av. De bestilte bare room service i dag morges, sier Ailin Marlene.

Rundt 50 kolleger fra NTNU i Trondheim er også på plass i salen.

– Det er så stort og fantastisk og gøy. De har jobbet veldig mye med dette her, sier Charlotte Alme, som jobber med ekteparet til daglig, til NTB.

Letter på sløret

Ekteparet Moser og mentor og medprisvinner John O'Keefe skal i sine foredrag fortelle om de berømte gittercellene de har vunnet den gjeve prisen for.

– Alle tre er fantastiske vitenskapsmenn. Som May-Britt sa i går, det er denne dagen hun har gledet seg mest til, sier Klas Kärre i Karolinska institutets Nobelforsamling til NTB.

Moser har varslet at de vil presentere hittil upubliserte funn om gitterceller og stedsans. Noen av funnene blir publisert i en ny artikkel mandag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.