Minst 30 ansatte i meglerhuset ABG Sundal Collier får sparken.

Klokken halv seks i ettermiddag vil administrerende direktør og største eier, Jan Petter Collier, samle de ansatte og redegjøre for hvordan finansuroen påvirker inntektsstrømmen, og hvordan kostnadene må tilpasses fremover, skriver Dagens Næringsliv.

Uten forvarsel
Senest i forrige uke fikk en gruppe meglere, analytikere og rådgivere beskjed om at de vil bli rammet av nedbemanningsprosessen. Oppsigelsene skjedde ifølge DN uten forvarsler, gjennom korte møter med de involverte.

For de oppsagte er millionlønninger byttet ut med sluttpakker bestående av fire månedslønner, 70 prosent lønn i ytterligere seks måneder som avkortes hvis man finner nytt arbeid, bonuskutt og visittkort til psykolog, skriver DN.

Tvinges til kutt
- Det er klart at også vi må se på produksjonskostnadene våre. Hadde vi ikke gjort det, ville vi gjort en dårlig jobb, sier Collier til avisen.

Kuttene rammer både aksjemegling, analyse, rådgiving, eiendom og strukturerte produkter, og skal, etter det DN erfarer, i første omgang gjøres i Oslo, Stockholm og København, hvor ABG Sundal Collier har kontorer.

ABG Sundal Collier har rundt 300 ansatte. Meglerhuset legger legger frem tallene for tredje kvartal i dag.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.