I en børsmelding oppgir selskapet at salget kommer som en konsekvens av at amerikanske Blackstone har kjøpt store deler av porteføljen som Agasti-selskapene forvaltet på vegne av sine kunder.

"I forbindelse med Blackstone-transaksjonen og endring av eierskap gjennomfører Agastikonsernet for tiden en prosess med sikte på å forenkle, effektivisere og spisse virksomheten ytterligere", heter det i meldingen.

Selskapet mener avhendingen vil medføre betydelig bedret lønnsomhet og at antall ansatte i konsernet reduseres til rundt 50 personer fra rundt 90 i dag.

Forretningsområdet Capital Markets består av selskapet Agasti Capital Markets og Navexa Securities AB, og tilbyr rådgivningstjenester og tilrettelegging av ulike typer kapitalmarkedstransaksjoner, ifølge selskapets nettsider.

Virksomheten bistår finansiering, fusjoner, oppkjøp, strategiendringer og restruktureringer.

Agasti Capital Markets AS og Navexa Securities AB har virksomhet i Oslo, Stavanger, Stockholm og USA.

Les også på DN:

Rec kan stenge all kapasitet ved USA-anlegg

Bank kutter 100 ansatte

- Jeg er spent fast til verdens kraftigste jagerflymotor  

Se på DNtv: Hun har aldri fått bedre service med en sur mine

Hun har aldri fått bedre service med en sur mine
It-sjef Maria Willoch pendler fra Oslo til København opp til fire ganger i uken. Hun mener det er agressive og nedlatende folk som er problemet i sikkerhetskontrollen - ikke de ansatte.
01:12
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.