- Nå er risikoen lavere for selger enn for kjøper, sier administrende direktør Knut Brundtland i ABG Sundal Collier.

Fra presentasjonslokalene i Vika Atrium har han lite å bekymre seg over i kvartalsrapporten for andre kvartal:

Inntektene har steget med 25 prosent fra 226 millioner ifjor til 283 millioner i år. Driftsresultatet steg med 62 prosent. Samtidig er enkelte markeder i ferd med å ta seg opp fra mange år med lav aktivitet, blant annet oppkjøp og fusjoner.

Brundtland viser til Tele2-oppkjøpet tidligere i juli, der ABG-rådgivere bistod mellom Tele2 Norge og svenske TeliaSonera. Oppkjøpet er ikke tatt med i resultatregnskapet for andre kvartal.

Meglerhuset leverer også de beste tallene for investeringsbanktjenester siden fjerde kvartal 2010. 

- Jeg synes vi lever "happy days" nå. Det er noe alle drømmer om. Vi er inne i en god trend, sier han til den lille forsamlingen av analytikere som hadde møtt opp.

 

Søker avkastning

Brundtland tror Norden går mot å bli et større high yield-marked, og sier markedssituasjonen taler til fordel for meglerhusene fremfor bankene i øyeblikket.

- Investorene søker avkastning. Nå har vi fått en standardisering. Bankene har redusert utlånene til kunder, og obligasjonsmarkedet har derfor blitt en ytterligere bankkilde. Det er veldig mange som etter finanskrisen i 2008 skulle ønske dette var situasjonen da, sier Brundtland til DN. 

- Vi skal fortsette å være tydelig til stede i obligasjonsmarkedet, sier han.

Samtidig er Brundtland klar over at obligasjonsmarkedet lever under ekstremt gode forhold.

- Jeg er bekymret for obligasjon- og high yield-markedet. Det er uhyret rentedrevet. Så lenge renten holder seg lav, er avkastningen høy.

 

Ingen korreksjon ennå

Han viser til den amerikanske og europeiske sentralbanken i årene etter finanskrisen har presset renten ned mot null i håp om at økonomien tar seg opp igjen.

- Bremsene har ikke stoppet helt i Europa, så rentene vil fortsett å holde et lavt nivå.

- Tror du på noen korreksjon snart?

- Vi har snakket om denne korreksjonen i mange år nå. Den vil komme på et eller annet tidspunkt. Men for øyeblikket er markedet stabilit.

Flere noteringer på Oslo Børs har smittet over på nabolandene.

- Særlig Stockholm har tatt seg opp. I Sverige ser vi enda større børsnoteringer enn i Norge. Etterhvert har også København kommet etter.

Les også på DN:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kunne du søkt på denne jobben?

Studenter i kø for å få jobbe gratis


Du er ikke spesiell
 

Bullshit-infeksjon
 

Slik blir du «drømmemedarbeideren»