Etter 15 år i Nordea, gikk Alexander Åbyholm på dagen fra Nordea Markets i midten av desember.

Går på dagen i Nordea dnPlus

Han hadde da hatt flere lederstillinger i meglerhuset, senest som leder for rådgivning på aksjesiden, såkalt Equity Capital Markets.

I midten av mars går han til ny jobb i Danske Bank. Det ble kjent internt i banken fredag morgen.

Åbyholm får ansvar for å rådgi bankens aller største kunder som senior kundeansvarlig (senior banker) i avdelingen Corporate clients.

Åbyholm vil ikke kommentere den nye jobben, melder informasjonsavdelingen i Danske Bank.

Olje, offshore og oljeservice

Åbyholm vil få en portefølje med kunder innenfor olje, offshore og oljeservice, forteller Danske Banks landsjef i Norge, Tone Lunde Bakker.

Hun sier avtalen med Åbyholm ble signert før jul.

- Danske Bank har et uttalt mål om å ta en sterkere posisjon i det norske markedet blant annet gjennom strategisk rådgivning, sier Danske Banks norske sjef Tone Lunde Bakker.

- Signeringen av Alexander Åbyholm bygger opp under dette og vi er svært glad for å ha fått han med på laget. Åbyholms tunge erfaring fra både Equity Capital Markets, corporate finance og shipping vil sette oss enda bedre i stand til å rådgi våre aller største bedriftskunder, sier hun.

Danske Markets styrket i fjor avdelingen for finansiell rådgivning, etter påtrykk fra bankens norske toppsjef Thomas Borgen. Ledelsen i banken mente da at posisjonen hos de viktige bedrifskundene i Norge var for svak.

http://www.dn.no/nyheter/finans/2014/04/22/SEB/mannefall-i-sebs-meglerhus

 

Lang ferie

I november skrev DN at det har vært store omstillinger ved Nordeas meglerhus, og at flere ble nødt til å gå.

Rydder hos meglerne dnPlus

Da DN snakket med Alexander Åbyholm i desember ville han ikke svare på om endringene internt hadde påvirket ham til å slutte.

Han ville bare snakke om livet utenfor meglerhuset.

- Jeg får god til å kjøpe julegaver og gå på ski i tiden som kommer. Etter en kort pause blir det full fart på nyåret hos en annen arbeidsgiver, sa Åbyholm.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.