Meglerhuset Pareto Securities har spesialisert seg i pengejakt og som finansiell rådgiver for selskaper i olje- og offshoresektoren. Meglertoppene i Pareto har i mange år vært blant lønnsvinnerne i bransjen mens oljeprisen har ligget på rekordnivåer.

Det brutale oljeprisfallet siden ifjor sommer skal ha ført til usikkerhet og lav aktivitet i deler av meglerhuset, og flere har sluttet på kort tid.

Raske kutt

Kilder sier til DN at i størrelsesorden 15–20 ansatte har forlatt meglerhuset de siste tre ukene, og kuttene skal være knyttet særlig til rådgivning – såkalt corporate finance – samt obligasjonsområdet. Innen begge områder har det vært mindre oppdrag for olje- og offshoreselskaper, og utstedelse av nye høyrenteobligasjoner har nesten uteblitt.

Meglerhusets toppsjef Ole Henrik Bjørge var på reise onsdag, og i hans fravær forklarer finansdirektør Atle Moen kuttene slik:

– Vi har i den samlede virksomheten globalt gjort noen mindre justeringer og omorganiseringer, grunnet en fusjon og lavere aktivitet i olje- og offshoresektoren, skriver Moen i en epost.

Han vil ikke si hvor mange som har sluttet.

Moen begrunner kuttene delvis med en pågående fusjon av Pareto Securities og finansieringsselskapet Pareto Project Finance.

– Pareto Project Finance har startet internasjonaliseringen av sine produkter gjennom etableringer i Sverige, Singapore og London og denne prosessen fortsetter i det fusjonerte selskapet, skriver Moen.

Reagerer raskt

Pareto er kjent for å gjøre raske tilpasninger av bemanningen når markedene har reagert kraftig. Høsten 2008 skal flere ha vært nødt til å gå på kort tid, da finanskrisen satte en stopper for flere transaksjoner.

I de gode årene i oljemarkedet fra 2011 til 2014 ble bemanningen økt med 40 prosent, til rundt 350 ansatte.

Pareto åpnet kontorer i blant annet Los Angeles i USA, Calgary i Canada og Perth i Australia. I 2013 ble resultatet før skatt og bonus på 1,2 milliarder kroner.

Flere av Pareto-toppene troner øverst på inntektstoppen i meglerbransjen hvert år. Toppsjef Ole Henrik Bjørge hadde en ligningsinntekt på vel 28 millioner kroner i 2013.

I forbindelse med nye regler for bonusutbetalinger i bransjen, har også Pareto gjort tilpasninger fra nyttår. Etter det DN forstår, vil flere av partnerne få betydelig lavere bonus.

– Vi har gjort nødvendige tilpasninger for å sikre en samlet markedsmessig avlønning gjennom økning av fast lønn for ledende ansatte. Det følger videre av bonusforskriften at halvparten av fastsatt bonus for ledende ansatte skal holdes tilbake og utbetales over en periode på tre år, sier Moen.

I det nye meglerhuset som inkluderer Pareto Project Finance, vil det være 420 ansatte, ifølge Moen.

Les hele avisen

 

 

Les også: I januar mente Pareto at Storebrand-aksjen var nærmest latterlig billig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.