Administrerende direktør Leif J. Laugen i Krogsveen Eiendom vil ha høyere rente for å unngå ny rekordvekst i boligprisene, skriver Dagens Næringsliv.

Laugen ber Norges Bank om å sette renten opp «minst 1-1,5 prosentpoeng».

Som leder av eiendomsmeglerkjeden har han all interesse av at renten fortsatt holdes lav, mener Laugen mener det er lov til å se litt utover sin egen nesetipp i rentespørsmålet.

- Trygghet på lang sikt
- Det er klart høyere rente vil være negativt på kort sikt for oss, men på lang sikt gir det trygghet for normal utvikling i boligprisene og nordmenns belåning. Vi er bedre tjent med at Norges Bank ikke kommer for sent ut med en renteoppgang, sier Laugen til DN.

Han viser til at når Norges Bank satt ned renten med fire prosentpoeng i løpet av noen hektiske finanskrise måneder i 2008 og 2009, betydde det en tilførsel av 60 milliarder sparte rentekroner til låntagerne.

Les også: - Boligprisene presses opp av regler


Snart 60.000 kr kvadraten


- Vi tåler ikke like høy rente som før


Frykter ny boligboble

Liten vits i å pusse opp før salg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.