Meklingsfristen gikk ut ved midnatt. Dersom det blir brudd i meklingen, går 1.422 Industri Energi-medlemmer i elektrokjemisk industri ut i streik fra mandag morgen.

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk Industri om elektrokjemisk overenskomst ble brutt 4. mai. Meklingen ledes av riksmekler Mats Wilhelm Ruland.

Forhandlingsleder for Industri Energi, Frode Alfheim, har tidligere sagt til NTB at målet er å styrke fagforeningene i lønnsforhandlingene samt å bedre overenskomsten.

– Våre medlemmer i elektrokjemisk industri jobber i bedrifter som går historisk godt, og vi forventer en rettferdig andel av rekordresultatene de er med på å skape, sier Alfheim.

Om det blir streik, kan den trappes opp med ytterligere 2.800 medlemmer i aluminiumsindustrien, opplyser Industri Energi.

De største uttakene er gjort hos Boliden Odda med 255 arbeidere og Elkem Salten Verk med 169 ansatte.

Elektrokjemisk overenskomst omfatter rundt 7.600 Energi-medlemmer innen elektrokjemisk industri.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.