Lufta i Costa Ricas hovedstad San Jose er full av aske og røyk etter et utbrudd i vulkanen Turrialba, 30 kilometer unna.

Biler og bygninger i hovedstaden er dekket med et lag av aske og det ligger en eim av svovel i lufta, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Det ser ut til å være det kraftigste utbruddet på seks år, sier vulkanolog Gino Gonzalez i et TV-intervju.

Store røykskyer velter ut av den 3.340 meter høye vulkanen. Lokale TV-kanaler viser bilder av stengte skoler og hundrevis av personer som strømmer til sykehusene med hud- og pusteproblemer.

Den nasjonale krisekommisjonen ber folk om å ha på seg masker og tette klær og om å beskytte lungene og huden sin fra asken. Vinden fra vulkanen blåser vestover – mot landets mest befolkede områder.

Ifølge TicoTimes begynte den vulkanske aktiviteten ved Turrialba på onsdag, men de kraftigste utbruddene så langt har kommet fredag. Flere flyavganger i området er innstilt.

Les også:

Medier: Røykvarslere slo ut på EgyptAir-flyet

Godkjenner utlevering av narkobaron til USA

Amerikansk våpenlobby gir sin støtte til Trump  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert: